Օմիկրոնով վարակվածներին խորհուրդ է տրվում հրաժարվել սուրճ խմելու սովորությունից։
Այս խորհուրդը տվել է նյարդաբան Իգոր Մացոկինը (Ռուսաստան)։
«Գազետա»-ի հետ զրույցում մասնագետը նշել է, որ հետկորոնավիրուսային ընթացքում խթանիչների ազդեցությունն օրգանիզմի վրա պետք է նվազագույնի հասցնել, որոնց թվում է նաեւ կոֆեինը։
Բանն այն է, որ կոֆեինը սպառում է ադենոզին տրիֆոսֆատը (ԱՏՖ), որը կարեւոր դեր ունի նյութափոխանակության եւ էներգիայի գործում:
Դրա առկայությունն օրգանիզմում տարած COVID-19-ից հետո «արդեն նվազագույն է»։
Կոֆեինը նաեւ ջրազրկման եւ, հետեւաբար, արյան մակարդման ավելացման, ինչպես նաեւ արյան մեջ մի շարք կարեւոր միկրոէլեմենտների մակարդակի նվազման է հանգեցնում։
Այս ամենը բացասաբար է անդրադառնում սրտի եւ սրտանոթային համակարգի աշխատանքի վրա։
Ուստի մասնագետը խորհուրդ է տալիս սուրճը փոխարինել ոչ թունդ սպիտակ կամ կանաչ թեյով։
Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews-ը
Կիսվե՛ք Ձեր ընկերների հետ