5 սխալ, որոնք խոհանոցում թույլ է տալիս մեզանից յուրաքանչյուրը

Մակարոնը լվանալը

Խոստովանեք, որ հաճախ եք հենց այսպես վարվում՝ եփած մակարոնը ջրով լվանում եք: Ամենայն հավանականությամբ, այսպես են վարվել ձեր մայրիկն ու տատիկը, եւ ձեր գործողությունները ընդամենը «գենետիկ հիշողության անդրադարձն» են: Բայց եթե մեր մայրիկների եւ տատիկների դեպքում ամեն ինչ հասկանալի է (այն տարիներին մակարոնեղենն, անկեղծ ասած, միանգամայն կասկածելի որակ ուներ), ապա այսօր մակարոնային արտադրանքը լվանալու սովորությունը իր այժմեականությունը պարզապես կորցրել է, իսկ ուղղակիորեն մտել է առասպելների կարգի մեջ, որոնք վաղուց մոռանալու ժամանակն է:

Այսպիսով, ինչո՞ւ չի կարելի եփած մակարոնը լվանալ: Որովհետեւ եփելու ժամանակ մակարոնի մակերեւույթին արժեքավոր օսլա է առաջանում, որն իր հերթին օգնում է, որ սոուսը լավ ներծծվի: Իտալիայում, որն աշխարհում պաստայի տարբեր տեսակների չեմպիոնն է, տնտեսուհիներն, օրինակ, նույնիսկ ջուրը, որի մեջ մակարոնը եփվել է, չեն թափում, այլ օգտագործում են չափազանց խիտ սոուսների համար:

Արգանակի մեջ եփելու սկզբում աղ լցնելը

Մտաբերեք, թե որքան հաճախ եք, օրինակ, տավարի մսի շքեղ կտոր գնելիս եւ դրանից սքանչելի արգանակի հիմքով ցնցող ապուր պատրաստելու մասին երազելիս, ի վերջո, հայտնաբերել, որ ամեն ինչ, կարծես, վատ չէ, միայն թե չափից ավելի աղի է: Իսկ գիտեք ինչո՞ւ: Հենց այն պատճառով, որ արգանակի մեջ աղ եք լցրել պատրաստելու ամենասկզբում: Եփելիս ջուրն անխուսափելիորեն գոլորշիանում է եւ ստիպված ես լինում այն ավելացնել ու համապատասխանաբար՝ նաեւ աղը:

Սոդան քացախով մարելը

Եվս մեկ միանգամայն անօգուտ «ողջույն անցյալից»: Բայց ինչպե՞ս թե, հակադարձում եք դուք, չէ՞ որ մեր մայրիկներն ու տատիկները պարբերաբար այս հնարքից են օգտվել, եւ մենք բոլորս հիշում ենք, թե դրանից հետո ինչպիսի ցնցող կարկանդակներ էին ստացվում:

Հիշելը՝ հիշում ենք, բայց ավելորդ չի լինի իմանալ, որ սոդան քացախով մարելիս ամբողջ ածխաթթու գազը, որը եւ պետք է խմորին նրբություն հաղորդի, օդ է ցնդում: Իսկ, ահա, խմորի բարձրանալու համար պատասխանատու է հենց սոդան, որին քիմիական այս փորձի ընթացքում բախտ է վիճակվել չմարած մնալ:

Կտրատելուց անմիջապես հետո կարտոֆիլը տապակելը

Քանի՞ անգամ եք ջեռոցից գյուղական ոճով պատրաստվող կարտոֆիլի տապակը հանելուց հետո, որը հռչակված է իր խրթխրթան կեղեւով, հայտնաբերել, որ փաստացի լավագույն դեպքում խորշոմապատ շերտեր եք ստացել:

Գաղտնիքը բացահայտենք. կարտոֆիլի շերտերը տապակի մեջ դնելուց առաջ մեկ-երկու ժամ սառը ջրով թրջեք: Ջրում անցկացրած ժամանակի ընթացքում կարտոֆիլն ազատվում է ավելորդ օսլայից, եւ տապակելուց հետո դուք կհասնեք նույն ախորժալի կեղեւին:

Շաքարը բուլկիի մեջ, աղը՝ ապուրի

Ա՛յ սա սխալ է: Սխալ է շաքարն արհամարհել ոչ քաղցր ճաշատեսակներ պատրաստելիս, եւ աղը՝ քաղցր ճաշատեսակների դեպքում: Բնականաբար, մենք խորհուրդ չենք տալիս բորշի մեջ այնքան շաքար ավելացնել, որքան ավելացնում եք, օրինակ, մուրաբա պատրաստելիս: Սակայն ապուրների եւ երկրորդ ճաշատեսակների մեջ մեկ փոքր պտղունցը, հատկապես այն ճաշատեսակների մեջ, որոնցում լոլիկի նման թթու բաղադրիչներ կան, կարող է համը որակապես լավացնել:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews

Կիսվե՛ք Ձեր ընկերների հետ

ՆՄԱՆԱՏԻՊ ՆՅՈՒԹԵՐ

Կանացի իդեալական կառուցվածքն՝ ըստ տղամարդկանց
3 տարածված ախտանշան, որոնք հուշում են օրգանիզմում վիտամին D-ի դեֆիցիտի մասին
Կնոջ բնավորությունը՝ ըստ մազերի գույնի
Խորիմաստ առակ ժամանակի և կյանքի մասին
Միայնությունն ըստ Կենդանակերպի նշանի
«Ներել կարողանում են միայն ուժեղները. թույլերը ներել չգիտեն». Մահաթմա Գանդիի 25 մտքերը, որոնք ունակ են փոխելու յուրաքանչյուր կարդացողի կյանքը

ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ

Թեստ․ Կկարողանա՞ք առանց դժվարության անցնել թեստը
Աշխարհագրության թեստ. որքա՞ն բան եք հիշում դպրոցական ծրագրից
Այս նկարում մերկ կին կա թաքնված․ կգտնե՞ք նրան 5 վայրկյանում
ԹԵՍՏ. Կկարողանա՞ք ճիշտ պատասխանել այս 10 հարցերին
Թեստ․ Կարո՞ղ եք հիշել այս 15 պետությունների մայրաքաղաքները
Օրգանիզմի ո՞ր փոփոխությունները կարող են վկայել քաղցկեղի զարգացման մասին
Կարո՞ղ ես պատասխանել այս տրամաբանական հարցին
Միակ մթերքը, որը միաժամանակ ոչնչացնում է վիրուսը, սունկը և մանրէները
7 դրսևորում, որոնք վկայում են արյան մեջ շաքարի բարձր մակարդակի մասին

ԲԱՑ ՄԻ ԹՈՂԵՔ

Տեսահոլովակի պրեմիերա. Արամ MP3 – «Սենց բան չկա»
«Այնքան ցավ կար իմ մեջ, նրանք կարծես իմ բաց վերքի վրա աղ լցրեցին, շատ ցավոտ էր». Անահիտ Սիմոնյան
Դժբախտություն՝ դերասանուհի Շուշան Երիցյանի ընտանիքում
Նույն օրը մահացել են երգչուհի Մրայա Քերիի մայրն ու քույրը (Photo)
Տեսահոլովակի պրեմիերա. Քրիստինե Պեպելյան – «Միշտ կլինես»
Մահացել է Անի Մեսրոպյանը
Առակ․ Կախարդական ջրհորը
Կանացի իդեալական կառուցվածքն՝ ըստ տղամարդկանց
Թեստ հանելուկ․ Կռահեցի՞ք