Կիտրոնը շատ օգտակար հատկություններ ունի, որոնք առողջության համար առավելագույն օգտակարությամբ օգտագործում են Հնդկաստանում, ահա թե ինչպես:
Կիտրոնը հարուստ է С և В վիտամիններով, նաև պարունակում է կիտրոնաթթու և հանքային նյութեր, այդ թվում՝ կալցիում և ֆոսֆոր: Սրանք առավել կարևոր սննդանյութերն են, որոնք օրգանիզմին անհրաժեշտ են ճիշտ աշխատանքի համար: Կիտրոնը հզոր հակաօքսիդանտ է, կարող է կանխել օրգանիզմում վնասակար նյութերի կուտակումը: Դա նպաստում է աղիների նորմալ գործունեությանը և օգնում է լուծել մարսողական խնդիրները: Կիտրոնը նաև շատ հարմար է նյութափոխանակության կարգավորման համար, հատկապես առավոտյան ուտելու և տաք ջրով խմելու դեպքում:
Կա կիտրոնի օգտակարությունը մեծացնելու միջոց: Հնդկական բաղադրատոմս է, որն օգտագործում են նունիսկ Հյուսիսային Աֆրիկայում:
Ի՞նչ է դա. Խոսքը ֆերմենտացված կիտրոնի մասին է
Խմորման և աղի շնորհիվ՝ կիտրոնի մեջ ավելանում են ֆերմենտները, վիտամինները և հանքանյութերը, ինչը այն դարձնում է 3 անգամ ավելի օգտակար և արդյունավետ:
Ինչ է կիտրոնի խմորումը: Դրա համար մի քանի քայլ է հարկավոր անել:
Նախ պետք է վերցնել բավական մեծ ապակե տարա, դրա մեջ դնել կիտրոնները: Այն լվացեք և թողեք չորանա:
4-5 կիտրոնը լավ լվացեք կերակրի սոդայի ջրով:
Ամեն կիտրոնի վրա 2-ական կտրվածք արեք և դրանց վրա աղ քսեք: Մանրամասնորեն սեղմեք աղը, որ այն հասնի միջուկին:
Ապակե տարայի մեջ մի բուռ խոշոր աղ լցրեք, դրեք կիտրոնները՝ իրար մեջ սեղմելով: Կարևոր է շերտերի մեջ հնարավորինս շատ աղ լցնել: Փակեք տարան, թողեք 3 օր ոչ թե արևի տակ, այլ չոր, լավ օդափոխվող, լույսի ուղիղ աղբյուրներից պաշտպանված տեղում: 3 օր անց կարող եք կիտրոնն օգտագործել ըստ ճաշակի:
Այն հարմար է և՛ ուտեստներ պատրաստելու, և՛ թեյին ու տարբեր ըմպելիքներին բույր հաղորդելու համար:
Բացի դրանից՝ հակաօքսիդանտների առկայության և որպես ուժեղացուցիչ՝ աղի ազդեցության շնորհիվ՝ կարող եք Ձեր մաշկը դարձնել փայլուն, հարթ և փափուկ, մաշկային ճարպից մաքուր և էլաստիկ:
Բացի դրանից՝ կիտրոնը արյունահոսությունը դադարեցնող և ախտահանիչ հրաշալի միջոց է, որը նաև նվազեցնում է գլյուկոզայի մակարդակն արյան մեջ:
Ակնհայտ է, որ այն արդյունավետ հակաբակտերիալ, հականեխիչ միջոց է: Աղով կիտրոնը լավ իջեցնում է արյան ճնշումը, օգտակար է գորտնուկների և կոշտուկների վերացման համար, բուժում է բորբոքված լնդերը, արտրիտը և ռևմատիզմը, երակների վարիկոզ լայնացումը, մրսածությունը և գրիպը…
Ամռանը լավ է այդ կիտրոնն օգտագործել տաք թեյի հետ, որը կօգնի բեռնաթափել շնչուղիները:
Պարզապես կիտրոնը հանեք տարայի միջից, լվացեք աղի ավելցուկը և օգտագործեք փոքր կտորներով:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews-ը
Կիսվե՛ք Ձեր ընկերների հետ