zNews-ը ներկայացնում է 9 ամենատարածված մոլորություններ առողջության մասին, որոնք ամբողջովին հերքված են գիտական փաստերով:
1. Օրգանական մթերքները ոչ օրգանականներից ավելի օգտակար են
Օրգանական բանջարեղենն ու միրգը տարբերվում են նրանով, որ ֆերմերները դրանք աճեցնելու համար բնական պարարտանյութեր են օգտագործում: Բայց բնական պարարտանյութերի որոշ բաղադրիչներ ավելի վնասակար են շրջակա միջավայրի համար, քան քիմիական տարբերակները:
2. Բացարձակ անվտանգ է ուտել 5 վայրկյանում գետնին ընկած սնունդը վերցնելը
Ամեն ինչ կախված է հատակի մաքրությունից: Եթե ստերիլ է, ապա առաջ: Հակառակ դեպքում չի կարելի ուտել այդ սնունդը:
3. Բնական շաքարավազը (օրինակ՝ մեղրը) ավելի լավն է, քան արդյունաբերականը
Օրգանիզմը տարբերություն չի զգում շաքարավազի և մրգերում պարունակվող շաքարի միջև: Գլխավորը՝ դրա օգտագործման քանակին ուշադրություն դարձրեք:
4. Մարդը 5 զգայարան ունի
Համի, հոտառության, տեսողության լսողության, շոշափելիքի զգայարաններից բացի՝ մարդն ունի հավասարակշռության, ջերմաստիճանի, ժամանակի, դիրքի, մարմնի շարժման, ցավի զգացողություններ:
5. Հղիությունը կնոջը հիմարեցնում է
Որոշ ուսումնասիրությունների համաձայն՝ հղիությունն իսկապես ազդում է հիշողության վրա, բայց ուրիշների համաձայն՝ հղիությունը ոչ մի բացասական հետևանք չունի: Նույնիսկ ավելացնում է կնոջ խելամտությունը և կազմակերպվածությունը:
6. Ուղեղի բջիջները չեն վերականգնվում
Ուղեղի բջիջներն ամբողջ կյանքում աճում են, թեև ավելի դանդաղ, քան մնացած բոլոր բջիջները:
7. Միկրոալիքային վառարանը կարող է քաղցկեղի հանգեցնել, խախտել կարդիոխթանիչի աշխատանքը
Այդպես չէ:
8. Վտանգավոր է ուտելուց անմիջապես հետո լողալը. կարող է ջղաձգություն առաջանալ, մարդը նույնիսկ կարող է խեղդվել: Պետք է առնվազն մեկ ժամ սպասել
Սա ապացուցված չէ. ջղաձգություն կարող է առաջանալ նաև դատարկ ստամոքսով մարդու դեպքում:
9. Պատվաստումները խթանում են աուտիզմի առաջացումը
Չնայած վտանգավորությանը՝ այս առասպելը գոյություն ունի: Որպես հետևանք՝լուրջ հիվանդությունների պոռթկումներ են լինում, որոնք գործնականում ամբողջովին արմատախիլ են լինում պատավաստման շնորհիվ:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews-ը
Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին