Թունդ գարեջուրը պարունակում է ավելի շատ օգտակար բակտերիաներ, քան յոգուրտը

Like on FB:

Հաշվի առնելով, որ մարդու օրգանիզմում մեծ քանակությամք մանրէներ կան, տարբեր պրոբիոտիկների (թթու կաղամբ, կեֆիր, մածուն) ժողովրդականությունը հասկանալի է:

Բայց եթե Ձեզ դուր չի գալիս ֆերմենտացված բանջարեղենը և կաթնամթերքը, ապա Դուք գոհ կլինեք նոր ուսումնասիրության արդյունքներից. օրական մի բաժակ մուգ գարեջուրն օգնում է պահպանել աղիքային առողջ միկրոֆլորան:

Ամստերդամի համալսարանից Էրիկ Կլասենը ներկայացրել է գարեջրի վերաբերյալ իր հետազոտության արդյունքները, ըստ որի՝ որոշ տեսակներ պարունակում են բազմաթիվ օգտակար միկրոօրգանիզմներ:

Չնայած գարեջրերի մեծ մասն անցնում է մեկ ֆերմենտացում, բելգիական որոշ թունդ տեսակներ երկու անգամ են ֆերմենտացվում, որպեսզի ավելի մեծ քանակության շաքար վերածվի ալկոհոլի: Ի տարբերություն առաջին ֆերմենտացման, երկրորդի ընթացքում օգտագործում են հատուկ խմորիչներ, որոնք արտադրում են թթուներ՝ ախտահարույց բակտերիաները ոչնչացնելու համար:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews

Կիսվե՛ք Ձեր ընկերների հետ

Popular

Ստուգիր գիտելիքներդ. դեռ ոչ ոք իդեալական 10 չի հավաքել այս թեստից առանց արտագրելու
8 սովորություններ, որոնք տառացիորեն կործանում են մեր ողնաշարը
Իմաստուն առակ. «Ի՞նչ արժես դու»
Ախտանշաններ, որոնք վկայում են յոդի անբավարար մակարդակի մասին
Ամենաանհամապատասխան զույգերն ըստ Կենդանակերպի նշանների
Խնձորի քացախը օգնում է ազատվել էկզեմայից, պիգմենտային բծերից, պեպեններից, ուգրիներից և կնճիռներից․ ահա, թե ինչպես կիրառել այն
Ցավի 8 տեսակներ, որոնք տղամարդը երբեք չպետք է անտեսի
Ինչպես ճիշտ սիրահարվել
Կլիմաքսի նախանշանները ճանաչելով՝ կարելի է հետաձգել այն․ ահա, թե ինչին պետք է ուշադրություն դարձնեք

Latest

Առանց դեղորայքի զարկերակային ճնշումն իջեցնելու ամենաարդյունավետ միջոցները
Որքան է ձմերուկի օրական չափաբաժինը երեխաների և չափահասների համար
Թաղման ժամանակ «հանգուցյալը» կենդանացել է (տեսանյութ)
Ինչպես որոշել, թե որ վիտամիններն են ձեզ պակասում
Քաղցկեղի 10 նախանշան, որոնք հարկավոր չէ անտեսել
Ինչպես ուտել հաց և չգիրանալ․ պարզ միջոց
Շուշաննա Թովմասյանի 8 ամսական որդու նոր լուսանկարները
Պաբլո Պիկասոն ապրել է 91 տարի և ահա թե ինչպիսի եզրակացության է հանգել կյանքի և մարդկանց մասին
«Ահա թե ինչեր ենք մենք ուտում ամեն օր»