Կակաո. Աստվածների ըմպելիք. Ահա թե ինչու է այն կարևոր խմել 40-ից հետո

Like on FB:

Եթե մինչ այս պահը դուք հազվադեպ եք կակաո խմել, ապա դա մեծ բացթողում է։ Այդպիսի օգտակար ու քաղցր ըմպելիք դեռ փնտրել ու գտնել է պետք։

Իր հատկությունների շնորհիվ այն ոչ միայն պաշտպանում է վիրուսներից ու վարակներից, այլև էներգիայով է լցնում։

Եթե դուք հոգնել եք ու ամենաբարձր տրամադրության մեջ չեք գտնվում, ուրեմն կակաոն հենց այն է, ինչ ձեզ պետք է։

Այս ըմպելիքը պարունակում է նյութեր, որոնք խթանում են ուղեղի ճիշտ աշխատանքը ու բարելավում հիշողությունը, ինչպես նաև կարգավորում են խոլեստերինի մակարդակը։

Կակաոյի մեջ դուք կգտնեք ածխաջրեր (6-10%), սպիտակուցներ (12-15%), ճարպեր, В խմբի վիտամիններ, բջջանյութ և հակաօքսիդանտներ։

Կոկոհիլ միացությունը, որը պարունակվում է նաև կակաոյի հատիկների մեջ, նպաստում է մաշկի բջիջների ակտիվ աճին, լավացնում է վերքերը և կանխում ավելի վաղ առաջացած կնճիռները։

Եվս մեկ նյութ՝ էկպիկատեխինը, ունակ է ձեր օրգանիզմը պաշտպանել բազմաթիվ տհաճ ու կյանքի համար վտանգավոր հիվանդություններից, ինչպիսիք են ինֆարկտն ու ինսուլտը, քաղցկեղն ու շաքարախտը։

Ի դեպ, մի վախեցեք ավելորդ կալորիաներից: Թեպետ դրանք կակաոյի մեջ ավելի շատ են, քան թեյի կամ սուրճի, կակաոն ավելորդ սանտիմետրեր ու կիլոգրամներ ձեզ չի նվիրի։ Կակաոյի ոչ մեծ չափաբաժինն արագ հագեցնում է օրգանիզմը, և արդյունքում՝ դուք շատ չեք ուտում։

Սակայան, այնուամենայնիվ, ճիշտ է կակաո խմել օրվա առաջին կեսին։ Եվ դա ևս մեկ հետաքրքիր պատճառ ունի։ Կակաոյի մեջ մելանին կա, որը կլանում է արևային ճառագայթները ու օգնում ձեր մաշկը պաշտպանել ուլտրամանուշակագույն ճառագայթներից ու արևային այրվածքներից։

Ստորև ներկայացնում ենք դարչինով ու մեխակով կակաոյի շատ համեղ բաղադրատոմս։

Դարչինը նույնպես շատ օգտակար է։ Այն նպաստում է արյան շրջանառության բարելավմանն ու քչացնում բորբոքումներն օրգանիզմում, իսկ մեխակը բնական հակասեպտիկ է ու ցավազրկող միջոց։

Բաղադրիչները՝

  • 1/2 ճաշի գդալ կակաոյի փոշի կամ բնական շոկոլադ
  • 2 բաժակ կաթ
  • 1 թեյի գդալ դարչին
  • 1/2 թեյի գդալ աղացած մեխակ
  • մի պտղունց աղ

Պատրաստման եղանակը՝

Կակաոն կամ շոկոլադը լցնել ոչ մեծ կաթսայի մեջ, ավելացնել համեմունքներն ու աղը։

Ապա ավելացնել կաթը ու տաքացնել միջին կրակի վրա, մինչև ըմպելիքը բոլորովին միատարր դառնա։

Ցանկալի է անընդհատ խառնել այս խառնուրդը։

Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews

Կիսվե՛ք Ձեր ընկերների հետ

Popular

Ստուգիր գիտելիքներդ. դեռ ոչ ոք իդեալական 10 չի հավաքել այս թեստից առանց արտագրելու
8 սովորություններ, որոնք տառացիորեն կործանում են մեր ողնաշարը
Իմաստուն առակ. «Ի՞նչ արժես դու»
Ախտանշաններ, որոնք վկայում են յոդի անբավարար մակարդակի մասին
Ամենաանհամապատասխան զույգերն ըստ Կենդանակերպի նշանների
Խնձորի քացախը օգնում է ազատվել էկզեմայից, պիգմենտային բծերից, պեպեններից, ուգրիներից և կնճիռներից․ ահա, թե ինչպես կիրառել այն
Ցավի 8 տեսակներ, որոնք տղամարդը երբեք չպետք է անտեսի
Ինչպես ճիշտ սիրահարվել
Կլիմաքսի նախանշանները ճանաչելով՝ կարելի է հետաձգել այն․ ահա, թե ինչին պետք է ուշադրություն դարձնեք

Latest

Առանց դեղորայքի զարկերակային ճնշումն իջեցնելու ամենաարդյունավետ միջոցները
Որքան է ձմերուկի օրական չափաբաժինը երեխաների և չափահասների համար
Թաղման ժամանակ «հանգուցյալը» կենդանացել է (տեսանյութ)
Ինչպես որոշել, թե որ վիտամիններն են ձեզ պակասում
Քաղցկեղի 10 նախանշան, որոնք հարկավոր չէ անտեսել
Ինչպես ուտել հաց և չգիրանալ․ պարզ միջոց
Շուշաննա Թովմասյանի 8 ամսական որդու նոր լուսանկարները
Պաբլո Պիկասոն ապրել է 91 տարի և ահա թե ինչպիսի եզրակացության է հանգել կյանքի և մարդկանց մասին
«Ահա թե ինչեր ենք մենք ուտում ամեն օր»