Ինչպես ուտել հաց և չգիրանալ․ պարզ միջոց

Like on FB:

Ամերիկացի դիետոլոգները նշել են հաց ուտելու և քաշը չավելացնելու եղանակները: Այս մասին հայտնում է Eat This, Not That! պարբերականը: Ըստ սննդաբան Ռեբեկա Լյուիսի՝ հաց ընտրելիս պետք է նախապես պարզել դրա բաղադրությունը:

«Եթե բաղադրիչների ցանկը սկսվում է շաքարից, սախարոզայից, ֆրուկտոզայից, եգիպտացորենի օշարակից, սպիտակ ալյուրից կամ ցորենի ալյուրից, ապա արտադրանքը պարունակում է հիմնականում պարզ ածխաջրեր, և դրա օգտագործումը պետք է սահմանափակել», – ասում է նա:

Լյուիսը խորհուրդ է տալիս գնել ամբողջահատիկ հացահատկի ալյուրից պատրաստված հաց:

Բացի այդ, սննդաբանը խորհուրդ է տալիս հիշել հետևյալ կանոնը՝ յուրաքանչյուր 10 գրամ ածխաջրեր ընդունելու դեպքում պետք է ուտել 1 գրամ բջջանյութ:

Իսկ սննդաբան Թասնիմ Բհաթիան խորհուրդ է տալիս նախապատվությունը տալ թթխմորով հացին:

«Խմորման գործընթացում բազմաթիվ օգտակար բակտերիաներ են առաջանում, որոնք օգնում են հավասարակշռել մարսողական համակարգի աշխատանքը և կարգավորել նյութափոխանակությունը», – բացատրում է նա:

Այնուամենայնիվ, նույնիսկ ամենալավ հացը պետք է չափավոր ուտել: Բհաթիան կարծում է, որ դրա համար այն պետք է համակցել առողջ ճարպերի հետ: Օրինակ ՝ համադրել այն ձիթապտղի, կոկոսի, կարագի կամ յուղի հետ:

«Հացը համատեղեք ոչ միայն առողջ ճարպերի, այլև սպիտակուցների հետ: Մի քիչ միսը կամ տոֆուն կհավասարակշռեն հացում և մակարոնում առկա ածխաջրերը: Սպիտակուցի ավելացումը թույլ կտա պահպանել հագեցվածության զգացողությունը և կօգնի ավելի քիչ ուտել», – նշում է սննդաբանը:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews

Կիսվե՛ք Ձեր ընկերների հետ

Popular

Պատասխանեք մի քանի հարցի, ու ես առանց սխալվելու կգուշակեմ ձեր տարիքը
Ինչի մասին չի կարելի պատմել ընկերներին. 2 խորհուրդ Օշոյից
«Մի փաթաթեք ձեր անցյալը շրջապատի վզին, եթե նրանք ձեզ դա չեն խնդրում». Շփման 8 ոսկե կանոն
Իմաստուն առակ. «Ի՞նչ արժես դու»
«Չի կարելի ամբողջ կյանքը երեխային նվիրել». Ֆրանսիացի մայրիկների 10 կանոն, որոնք կարող են զարմանալիորեն օգտակար լինել
Արևելյան իմաստունների կյանքի դասերը կամ՝ խրատանի
Առաջադրանք ամենաուշադիրների համար. կկարողանա՞ք այստեղ գտնել բոլոր սխալները
Ինչի՞ մենք կհասնեինք, եթե մեր ուղեղն օգտագործեինք 100%-ով
Խնձորի քացախը օգնում է ազատվել էկզեմայից, պիգմենտային բծերից, պեպեններից, ուգրիներից և կնճիռներից․ ահա, թե ինչպես կիրառել այն

Latest

Առանց դեղորայքի զարկերակային ճնշումն իջեցնելու ամենաարդյունավետ միջոցները
Որքան է ձմերուկի օրական չափաբաժինը երեխաների և չափահասների համար
Թաղման ժամանակ «հանգուցյալը» կենդանացել է (տեսանյութ)
Ինչպես որոշել, թե որ վիտամիններն են ձեզ պակասում
Քաղցկեղի 10 նախանշան, որոնք հարկավոր չէ անտեսել
Ինչպես ուտել հաց և չգիրանալ․ պարզ միջոց
Շուշաննա Թովմասյանի 8 ամսական որդու նոր լուսանկարները
Պաբլո Պիկասոն ապրել է 91 տարի և ահա թե ինչպիսի եզրակացության է հանգել կյանքի և մարդկանց մասին
«Ահա թե ինչեր ենք մենք ուտում ամեն օր»