
Ներկայացնում ենք բլիթներով տորթ առանց թխելու:
Բաղադրիչները՝
- Խրթխրթան բլիթներ
- 500 մլ կաթ
- 2,5 ճ/գ եգիպտացորենի օսլա
- 3 ճ/գ շաքարավազ
- 1 դեղնուց
- 0,10 մլ վանիլի էսենցիա
Բաղադրիչները գլազուրի համար՝
- 4 ճ/գ շաքարավազ
- 2 թ/գ կակաոյի փոշի
- 1 ճ/գ կաթ
- 50 գ կարագ
Պատրաստումը՝
1. Վանիլի պուդինգի փոշին կարելի է խանութում գնել, բայց ինքնուրույն պատրաստելու համար՝
Կաթը մոտավորապես 2 հավասար մասի բաժանիր: Մի մասը դիր կրակի վրա և հասցրու եռման վիճակի: Մնացած կաթի մեջ խառնիր օսլան: Ավելացրու շաքարավազ, վանիլի էսենցիա կամ դանակի ծայրով վանիլին, դեղնուցը: Հարիր և այդ խառնուրդը դիր եռացող կաթի մեջ:
Լավ խառնիր և եփիր, մինչև խտանա՝ 5 րոպե:
2. Պատրաստի պուդինգը ծածկիր կերակրի թաղանթով և դիր սառնարանը:
3. Վերցրու թխելու ձևամանը, վրան փայլաթիթեղ դիր: Բլիթի շերտ դիր, հետո՝ պուդինգի շերտ: Շարունակիր դեսերտը դասավորել շերտերով: Վերջին շերտը բլիթը պետք է լինի:
4. Շոկոլադե գլազուր պատրաստիր՝ խառնիր շաքարավազ և կակաո, կաթ ավելացրու: Դիր վառարանի վրա, երբ սկսի եռալ, կարագ ավելացրու: Խառնիր մինչև կարագը հալվի: Վերցրու կրակի վրայից և լցրու պատրաստի դեսերտի վրա:
5. Տորթը գիշերը դիր սառնարանում: