
Յուրաքանչյուր տանտիրուհի իր զինանոցում ունի պիրոգի բաղադրատոմս, որը կարելի է պատրաստել, երբ հյուրերն արդեն շեմին են և շատ ժամանակ չկա:
Ոմանք սիրում են պատրաստել շառլոտկա, մյուսները՝ մուրաբայով պիրոգ:
zNews-ը ներկայացնում է արագ պատրաստվող խնձորով պիրոգի բաղադրատոմս, որը ոչ միայն շատ հեշտ է պատրաստել, այլև շատ գեղեցիկ տեսք ունի:
Խնձորով պիրոգ
Բաղադրիչներ
- 3 բաժակ ալյուր
- 1 բաժակ շաքարավազ
- 150 գրամ կարագ
- 200 գրամ կեֆիր
- 1 ձու
- 3 խնձոր
- 1 թ. գ. սոդա
- Աղ
- 1-2 ճ. գ. քացախ
Պատրաստում
Խառնել շաքարավազը, կարագը, ձուն, կեֆիրը, աղը:
Ավելացրեք սոդան՝ մեջը քացախ, խառնեք, ավելացրեք ալյուրը:
Խմոր հունցեք:
Գրտնակեք կամ ձեռքերով տափակացրեք խմորը:
Խնձորները լվացեք, կտրատեք փոքր շերտերով, դրանք շարեք խմորի վրա:
Թավան տաքացրեք մինչև 200 աստիճան և եփեք 20 րոպե:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews-ը
Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին