
Վրացական խոհանոցը հայտնի է իր մսային պիրոգներով:
Վրացական խոհանոց շեդևրները բուրումնավետ են և ախորժալի:
Խաչապուրին դրանցից մեկն է, որը լավագույնս բնութագրում է վրացական ազգային խոհանոցը:
Դրանք անտարբեր չեն թողնի ոչ մեկի:
Բաղադրիչներ՝
- 11 հատ ձու
- 400 մլ կաթ
- 10 գ չոր խմորիչ
- 1 ճաշի գդալ արևածաղկի ձեթ
- 1 թեյի գդալ շաքարավազ
- 1,5 թեյի գդալ աղ
- 800 գ սուլուգունի պանիր
- 100 գ կարագ
- 600 գ ալյուր
Պատրաստման եղանակը՝
Խմորիչը լցրեք տաք կաթի մեջ, թողեք 20 րոպե: Ավելացնել աղ, շաքարավազ, արևածաղկի ձեթ, 1 ձու և մաղված ալյուր, հունցեք խմորը:
Խմորը բաժանեք 5 մասի, յուրաքանչյուրը մեկ բլիթ սարքեք: Ծայրերը ծալեք և սրացրեք: Խմորից «նավակներ» սարքեք, դրեք թխման տարայի մեջ:
Հարեք 2 ձուն և քսեք պատրաստված «նավակներին»: Սուլուգունին անցկացրեք քերիչի միջով և խառնեք 3 ձվի հետ: Խաչապուրին լցոնեք պանրով:
Դրեք 180 աստիճան ջեռոցի մեջ 10 րոպեով: Հանեք խաչապուրիները,դանակի օգնությամբ ակոս արեք դրանց մեջ և յուրաքանչյուրի մեջ լցրեք թարմ ձու:
Դրեք ջեռոցի մեջ ևս 5 րոպեով: Պատրաստված խաչապուրիների վրա մեկ կտոր կարագ դրեք:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews-ը
Կիսվե՛ք Ձեր ընկերների հետ