
Այսօր zNews-ը առաջարկում է համեղ լոշիկներ պատրաստել կեֆիրով։
Լոշիկների միջուկը պատրաստեք ըստ ձեր ցանկության և ճաշակի։
Խմորի բաղադրիչները
- 500 մլ ցանկացած յուղայնության կեֆիր
- 1թ․գ․ սոդա
- 1 ձու
- 2 ճ․գ․ բուսայուղ
- 500-550 գրամ ալյուր
- 50 գրամ կարագ
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
Միջուկի համար (ըստ ձեր ցանկության)
- Պանրով նրբերշիկ կամ ապխտած միս
- Շոգեխաշած սունկ
- Շոգեխաշած կաղամբ
- Կարտոֆիլի խյուս
- Կանաչիով կաթնաշոռ
Պատրաստման եղանակը
1. Կեֆիրը խառնեք սոդայի հետ, ավելացրեք ձուն և բուսայուղը։
2. Ալյուրը մաղեք և ավելացրեք կեֆիրին։ Փափուկ խմոր հունցեք, անհրաժեշտության դեպքում էլի ալյուր ավելացրեք։ Խմորը մի թեթև կարող է կպչել ձեռքերին։ Ծածկեք սրբիչով և թողեք 10 րոպե։
3. Խմորը երկարությամբ ձգեք և 8-9 մասի բաժանեք։ Լոշիկները բացեք ճկույթի բարակության՝ վրան ալյուր ցանելով։ Մեջտեղում լցրեք նախօրոք պատրաստված լցոնը, ծայրերը ամարցրեք, ձեռքերով հավասարեցրեք։ Թողեք 2-3 րոպե։
4. Մինչ լոշիկները հանգստանում են, թավան տաքացրեք՝ մի թեթև ձիթայուղով։ Լոշիկները երկու կողմից տապակեք՝ թավայի բերանը փակ վիճակով։
5. Պատրաստի լոշիկների վրա կարագ դրեք։ Իրար վրա շարեք և սրբիչով ծածկեք։ Թողեք 10-15 րոպե։ Բարի ախորժակ։
Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews-ը
Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին