Խոհանոցային վարպետության 15 գաղտնիք, որոնք հայտնի են միայն աշխարհի լավագույն խոհարարներին

Like on FB:

zNews-ը ներկայացնում է մի քանի քիչ հայտնի հնարք, որոնք ուտեստներն ավելի համեղ կդարձնեն:

Եթե չիլի պղպեղ սիրում եք, բայց կծվությունը վախեցնում է, մաքրեք սերմերը և բաժանարարները, լվացեք սառը ջրով: Բույրը կմնա, կծվությունը կանցնի:

Կարտոֆիլն առանց յուղով տապակելու խրթխրթան կեղևով պատրաստելու համար վրան ալյուր ցանեք, խառնեք և եփեք:

Յուղոտ սերուցքով դեսերտն ավելի կալորիական դարձնելու համար այն փոխարինեք 3/4 հարած սպիտակուցով:

Չգիտեք՝ բանջարեղենը սա՞ռը, թե՞ տաք ջրի մեջ դնել: Պարզ է՝ այն, ինչ հողի տակ է աճում, դրեք սառը ջրի մեջ, իսկ այն, ինչը գետնի վրա՝ տաք:

Համոզվելու համար, որ սպիտակուցը բավականաչափ լավ հարվեց, շրջեք դրանցով լի տարան, եթե կառուցվածքը ճիշտ է, սպիտակուցային զանգվածը տեղում կմնա:

Աղցանների համար օգտագործիր փայլաթիթեղով եփված բազուկ. ի տարբերություն խաշվածի՝ այն ավելի լավ է պահպանում համը, գույնը, վիտամինները:

Սոխը քառակուսաձև կտրտելը շատ հեշտ է՝ սոխը երկու մասի կիսեք, կտրեք գլխամասը: Մի քանի հորիզոնական կտրվածք արեք, մի քանի կտրվածք՝ երկայնքով, կտրեք լայնակի:

Աղցանը միշտ համեմեք աղ անելուց հետո. համեմունքի բաղադրիչ յուղն աղին թույլ չի տա ամբողջովին լուծվել, աղցանը կարող է աղի ստացվել:

Գլխավոր հնարքներից մեկը, որը պաստային չի թողնի կպչել՝ հնարավորինս շատ ջուր օգտագործել: Վերցրեք առնվազն 1 լ. 100 գ. չոր պաստայի համար:

Քաղցր թխվածքի համար խմորի գաղտնիքը պարզ է՝ ալյուրի քաշը պետք է նույնքան լինի, որքան շաքարավազինը, ձվերինը՝ կարագի չափ:

Որպեսզի կարտոֆիլով պյուրեն օդային ստացվի կաթի հետ դանակի ծայրով կերակի սոդա ավելացրեք և պյուրեն պատառաքաղով խառնեք 2-3 րոպե:

Ցիտրուսներից ավելի շատ հյութ ստանալու համար պետք է դրանք տաք ջրում պահել, 15−20 վայրկյան տաքացնել միկրոալիքային վառարանում, ափով սեղմելով տրորել սեղանի վրա:

Իմանալու համար՝ արդյոք յուղը բավականաչափ տաք է տապակելու համար, դրա մեջ փայտե ձող դրեք: Եթե դրա շուրջը փուչիկներ գոյանան, կարող եք սկսել պատրաստել:

Որպեսի բրինձը համեղ և փխրուն ստացվի, փորձեք այն թավայի մեջ եփել, ջուրը լցնելուց առաջ մի քիչ տապակեք ոչ մեծ քանակությամբ ցանկացած բուսական յուղով: Բրնձին սխտորի թեթև բույր տալու համար ջրի մեջ մի պճեղ ավելացրեք, կարելի է նույնիսկ չմաքրած, պատրաստման վերջում այն հանեք:

Երբեք յուղ մի ավելացրեք ջրի մեջ, որում պաստա է եփվում, եթե ուզում եք այն սոուսով մատուցել, դա սոուսին կխանգարի այն ներծծել և հագեցնել իր համով:

Լոլիկն առանց հյութը թափվելու շերտատելու համար այն կտրտեք մակերևույթի վրայի փոսիկներով:

Հայտնի է, որ թխվածքի խմոր բացելու համար սեղանի վրա ալյուր է ցանվում: Եթե քաղցր թխվածք է, ալյուրը փոխարինեք ոչ մեծ քնակությամբ կակաոյի փոշով. այն չի ազդի թխվածքի համի վրա, բայց նուրբ, հազիվ նկատելի բույր կթողնի:

Որպեսզի կոտլետները համեղ ստացվեն սոխը մի քիչ տաքացրեք կարագի կամ բուսական յուղի մեջ, հետո մսի հետ աղացեք մսաղացով: Դա կբացահայտի սոխի հոտը, կլավացնի ուտեստի համը, այն կփափկեցնի, պատրաստի կոտլետների մեջ հում սոխի կտորներ չեն հանդիպի:

Սթեյքը տապակելու թավան պետք է այնքան տաք լինի, որ դրանից ծուխ բարձրանա:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին

Popular

Բաներ, որոնց նկատմամբ տղամարդիկ անտարբեր են անկողնում
Ինչու՞ են տղամարդիկ սիրուհի պահում
6 բան, որ չի կարելի անել սեռական հարաբերությունից առաջ
Թեստ. Ճանաչու՞մ եք հայ գրողների ստեղծագործությունները
Թեստ․ Իսկ դու կարո՞ղ ես կռահել, թե որ հայ հայտնիներն են մինչ պլաստիկ վիրահատությունները
Կանացի 5 սխալներ ինտիմ մերձեցման ժամանակ, որոնք փչացնում են հարաբերությունները
«Կանանց անկյուն»․ Անձնական հիգիենայի պահպանման 10 կանոն
30 բան, որ նյարդայնացնում է տղամարդուն. մի՛ արեք, կանայք
Ութ նշան, որ կինը տղամարդու հետ լինելու կարիք ունի

Latest

Սոդայի օգտագործման 15 եղանակ, որոնց մասին պետք է իմանա յուրաքանչյուր աղջիկ
Թեստ. Կկարողանա՞ք արդյոք անսխալ անվանել աշխարի ամենամեծ բաները
Իսկ դուք այստեղ նկատեցի՞ք կանաչ Lamborghini-ն. միայն սուր աչք ունեցողներն են այն տեսնում (Photo)
4 նշան, որ տղամարդը պատրաստվում է ձեզ լքել. շատերը նախընտրում են դրանք չնկատել
Այս ԹԵՍՏԸ կարող են անցնել միայն բարձրագույն կրթություն ունեցող մարդիկ
Հարց իսկական «Շերլոկ Հոլմսերի» համար. Ձեզ փակել են սենյակում հոգեկան հիվանդի հետ ու տվել 3 հնարավորություն. 3-ից ո՞րն է ճիշտ
9 խորհուրդ պրոֆեսիոնալներից, որոնք կօգնեն Ձեզ երկար ժամանակ պահպանել մազերի լավ տեսքը
Հանելուկ թագավորի և թագուհու՝ թույնով լի բաժակների մասին
5 աննրբանկատ հարցեր, որոնք նյարդայնացնում և հունից հանում են աղջիկներին