
Անկրկնելի համ։ Այս յուղն արժե փորձել։
Ինչպես գիտեք, կարագը ստեղծվում է պաստերացված կաթից ու շատ քիչ է պարունակում օգտակար նյութեր։ Իսկ մյուս կողմից՝ ինքնուրույն պատրաստված կարագը շատ օգտակար է, քանի որ շատ վիտամիններ ու հանքանյութեր է պարունակում, որոնք կան հում կաթի մեջ։
Կարագը պարունակում է վիտամին A, որը առաջնային նշանակություն ունի, երբ խոսքը գնում է մեր աչքերի, հյուսվածքների, ատամների ու մաշկի մասին։ Կարագը նաև կարող է պաշտպանել քաղցկեղից այն բանի շնորհիվ, որ պարունակում է ճարպաթթուներ։
Իսկական կարագի լավագույն առավելությունները.
– Այն պարունակում է լեցիտին, որը կարեւոր է խոլեստերինի նյութափոխանակության համար։
– Ինչպես նշվեց վերևում, վիտամին A-ն շատ օգտակար է երիկամների ու վահանաձև գեղձի համար։
– Այն պարունակում է հակաօքսիդանտներ, որոնք թույլ չեն տալիս՝ ազատ ռադիկալները վնասվեն։
– Կարագը պարունակում է հակաօքսիդանտներ, որոնք թույլ են տալիս կանխել զարկերակների թուլացումը։
– Վիտամին K-ի և E-ի հրաշալի աղբյուր է։
– Պարունակում է արագ էներգիա։
– Պարունակում է AA՝ թթու, որը կարևոր դեր ունի ուղեղի ֆունկցիայի վրա։
– Կանխում է ստամոքսաաղիքային ինֆեկցիաները։
– Կանխում է ատամների ընկնելը։
Պատրաստաման եղանակը դիտեք տեսանյութում՝
Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews-ը
Կիսվե՛ք Ձեր ընկերների հետ