Ավանդական այուրվեդիկ բժշկություն կոճապղպեղը հիշվում է որպես «բնական բժշկության սունդուկ», իր բազմաթիվ առողջության համար օգտակար հատկությունների։
Հնդկաստանում այն օգտագործվում է ամեն օր, քանի որ կոճապղպեղով պատրաստված թեյը համարվում է հզոր միջոց ընդդեմ մրսածության և գրիպի։
Ահա կոճապղպեղի բժշկական հատկություններից մի քանիսը։
- Կերեք կոճապղպեղն ուտելուց առաջ, որպեսզի խթանեք ախորժակին և ակտիվացնեք ձեր մարսողական հյութերը։
- Այն հանգստացնում է ստամոքսի ցավերը,
- Այն նվազեցնում է փորափքանքը (մետեորիզմ),
- Այն բուժում է սրտխառնոցը։
- Բարելավում է մարմնի անհրաժեշտ սնուցիչների կլանումը:
- Նրա հակաբորբոքային միջոցները հանգստացնում են հոդերի և մկանների ցավերը։
- Օգնում է ձեզ քչացնել վիրահատությունից հետո առաջացող սրտխառնոցը։
- Այն պարունակում է աֆրոդիզիակ միջոցներ։
- Այն օգնում է ձեզ բուժել կոկորդի կամ քթի բորբոքումները։
Եթե դուք ամեն օր ուտեք կոճապղպեղ 1 ամիս շարունակ, ապա ահա թե ինչ տեղի կունենա ձեր մարմնի հետ։
Դուք կարող եք ավելացնել կոճապղպեղը տարբեր ուտեստների և ըմպելիքների և մենք առաջարկում ենք 3 համեղ տարբերակներ։
Կտրեք կոճապղպեղի արմատը և պատրաստեք տաք և հանգստացնող կոճապղպեղով թեյ։
Ավելացրեք այն դեսերտներին, որպեսզի հարստացնեք դրանց համը և ավելացնեք բուժիչ միջոցներ։
Պատրաստեք հաճելի բույրով կոճապղպեղով բրինձ՝ ավելացնելով կոճապղպեղ, կանաչ պղպեղ, սխտոր և համեմի թարմ տերևներ։
Վայելեք կոճապղպեղի համը և բարելավվեք ձեր առողջությունը։
Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews-ը
Կիսվե՛ք Ձեր ընկերների հետ