6 մահացու ուտելիք, որոնցից անհապաղ ազատվել է պետք

6 մահացու ուտելիք, որոնցից անհապաղ ազատվել է պետք:

1․ Խնձորների կորիզների հետ մեկտեղ բալի կորիզները նույնպես պարունակում են ցիանական թթուներ։ Միգուցե մի քանի կորիզ ուտելուց հետո ձեզ հետ ոչինչ չպատահի, բայց, օրինակ, խնձորի կամ բալի մեկ բաժակ կորիզ ուտելը կարող է շատ վատ ավարտ ունենալ։

2. Չնայած սնկերը պարունակում են բազմաթիվ օգտակար նյութեր, այնուամենայնիվ, դրանց ոչ բոլոր տեսակներն են ուտելի։ Խուսափեք ուտելու նպատակով անտառներում ինքնուրույն սունկ հավաքելուց, քանի որ սնկերի մի շարք տեսակներ չափազանց թունավոր են մարդու համար և կարող են մահվան պատճառ դառնալ։ Այդ պատճառով նախընտրեք սունկ գնել միմայն վստահելի խանութներից։

3․ Բնականաբար, առողջ կարտոֆիլը ոչ մի վնաս չի ներկայացնում իրենից, սակայն դրա տերևները, արմատները կամ ծիլերը շատ վտանգավոր են։ Դրանցում առկա է գլիցոակալոիդ տեսակի նյութը, ինչը թունավոր է մարդու օրգանիզմի համար։ Կանաչած կարտոֆիլը ևս պարունակում է այդ թունավոր նյութից, ուստի ազատվեք դրանցից։ Գլիցոակալոիդներ պարունակող կարտոֆիլ ուտելը կարող է հանգեցնել փորլուծության, թուլության, անկանոն գլխացավերի և անգամ մահվան։

4․ Կա երկու տեսակի նուշ՝ դառը և քաղցր։ Դառը տեսակի նշի մեջ կա մեծ քանակությամբ ցիանական թթու։ Ասում են՝ եթե ուտեք ընդամենը 7-10 դառը նուշ, ապա լուրջ խնդիրներ կունենաք, իսկ նույն քանակությունը երեխաների համար կարող է ճակատագրական լինել։

5․ Լոլիկի ցողունն ու տերևներն էլ իրենց մեջ պարունակում են ալկալինային թույն, ինչը կարող է առաջացնել ստամոքսի գրգռում։ Կանաչ, ոչ հասուն լոլիկների մեջ նույնպես կա այդ նյութից։ Չնայած այն ուտելը մահու չափ վտանգավոր չէ, այնուամենայնիվ, խորհուրդ է տրվում չօգտագործել խակ լոլիկներ։

6․ Շատերն են սիրում հնդկական ընկույզ։ Բայց գիտե՞ք, որ խակ և հատուկ ձևով չմշակված հնդկական ընկույզը շատ վտանգավոր է, սակայն, բարեբախտաբար, խանութներում միայն մշակված հնդկական ընկույզ են վաճառում։ Բերքահավաքից հետո հնդկական ընկույզները հատուկ գոլորշային մշակում են անցնում, որպեսզի ուրուշոլ անունով թունայութը ոչնչանա։ Սակայն այս դեպքում անհանգստանալու կարիք չկա, քանի որ խանութներում վաճառվող չբոված հնդկական ընկույզները ևս մշակված են և չեն պարունակում ուրուշոլ։

Նյութը հրապարակման պատրաստեց EnterTrain

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին

ՆՄԱՆԱՏԻՊ ՆՅՈՒԹԵՐ

Կատուն տիրուհուն փրկել է քաղցկեղից (Photo)
Ինչո՞ւ է պետք կանաչ պղպեղ շատ ուտել
Ի՞նչ է հուշում ձեռքիդ ափի ամուսնության գիծը
Սարսափելի գաղտնիք․ Նրանց խաբում էին 20 տարի (Video)
9 նշան, որ Ձեր մտերիմը ալկոհոլիկ է
Ինչպես էր Ֆրունզիկ Մկրտչյանը 20 տարի ապրում առանց անձնագրի

ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ

ԱՄՆ-ում ամուսնացել է Շպռոտը. ո՞վ է երգչուհու ամուսինը (Photo)
Թեստ․ Կկարողանա՞ք առանց դժվարության անցնել թեստը
ԹԵՍՏ. Կկարողանա՞ք ճիշտ պատասխանել այս 10 հարցերին
Ինչի՞ հետ է կապված մշտապես սեքսով զբաղվելու անհագ ցանկություն ունենալը
Միակ մթերքը, որը միաժամանակ ոչնչացնում է վիրուսը, սունկը և մանրէները
Այս նկարում կոպիտ սխալ կա, բայց միայն հանճարներն են կարողանում գտնել այն, քեզ մոտ կստացվի՞
Վահանաձև գեղձի հետ կապված խնդիրների բոլոր գլխավոր նշանները. ձեզ մոտ կարգի՞ն է
ԹԵՍՏ. Միայն բանիմաց մարդկանց հաջողվում անցնել այս թեստը
ԹԵՍՏ․ Կանանց միայն 5%-ն է կարողանում ճիշտ ասել այս կանաչիների անունները․ իսկ դուք կարո՞ղ եք

ԲԱՑ ՄԻ ԹՈՂԵՔ

Կատուն տիրուհուն փրկել է քաղցկեղից (Photo)
Վարդգես Պետրոսյան․ «Ինչու են շուտ մեռնում ծաղիկները»
Ուսուցողական ԱՌԱԿ աղքատ հարուստների մասին
Թխվելու ընթացքում խմորն ինքն իրեն շերտավորվում է, իսկ ուտելիս՝ հալչում բերանում․ ահա թե ինչ է անհրաժեշտ
Տեսահոլովակի պրեմիերա. Լիլի Մորտո – «Девочка не грусти»
Ինչո՞ւ է պետք կանաչ պղպեղ շատ ուտել
«Կարծես գնայի դեպի մահ ու վերադառնայի». Սոս Ջանիբեկյան
Ի՞նչ է հուշում ձեռքիդ ափի ամուսնության գիծը
«Որպեսզի ուրիշ տեղերից տարբեր հեքիաթներ չլսեք, ես ինքս ձեզ ամեն ինչ կպատմեմ». Անահիտ Սիմոնյան