
«Ամեն ինչ ներառված է» նշանակում է, որ հյուրանոցում ուտելու ցանկացած ժամի կարող ես ուտել որքան ցանկանաս, ափսեն լիքը լցնել, հետո նորից ու նորից ավելացնել:
Սակայն այստեղ կան որոշ նրբություններ, որոնք շատ օգտակար կլինի իմանալ:
Շվեդական սեղանի գաղտնիքները բացահայված են. հյուրանոցներից մեկի խոհարարը ցնցող խոստովանություն արեց, թե իրականում ինչ է կատարվում «կուլիսների հետևում» մինչ մենք հանգստանում ենք:
Առասպելներ և ճշմարտություն «Ամեն ինչ ներառված է» հյուրանոցների խոհանոցի մասին՝ ներկայացնում է zNews-ը:
1. Սպիտակափայլ և մաքուր սպասք
Սպասքը շատ է, այն աման լվալու մեքենայով են լվանում:
Այնքան էլ այդպես չէ: Իմ ծանոթուհիներից մեկը, ով 4-աստղանի հյուրանոցում է աշխատել, ասաց, որ սպիտակ սպասքի վրայից թեյի և սուրճի հետքերը մաքրելու համար այն նախ թրջում են «Դոմեստոսով», որվհետև սպասք լվացող մեքենան չի կարող ամեն ինչ մաքրել:
2. Կարմիր միս
Սթեյքերը հաճախ բավական ախորժալի տեսք ունեն, և հաճախ մտածում ես, որ իսկապես այդպիսին են:
Ոչ այնքան: Հաճախ Տավարի մսի փոխարեն հնդկահավի միս են օգտագործում: Այս միսն էլաստիկ է, ուստի այն կարելի է տապակել մի քանի անգամ անընդմեջ: Իհարկե, այդպես ոչ բոլոր հյուրանոցներում են անում:
3. Սննդի մնացորդներ
Շատ հյուրանոցներ մաքրում են մսի սոուսը և հաջորդ օրը նույն մսային ուտեստը մատուցում նոր սոուսով:
Ոչ այնքան: Այդ ոլորտում աշխոտող մարդկանցից մենք տեղեկացանք, որ ամբողջ մնացած սնունդը նրանք դեն են նետում ամեն անգամ ուտելուց հետո: Տոննաներ ուտելիք են թափում:
4. Թարմ ծովամթերք
Ծովի մոտի ռեստորանում խոստանում են ամենաթարմ և նոր բռնած ձկան ուտեստներ: Դու էլ դա սպասում ես քո «Ամեն ինչ ներառող» հյուրանոցում:
Ոչ այնքան: Խոհանոցում շիղաձուկը և կաղամարը պահածոյացված են:
5. Հյութեղ կարմրախայտ
Քո հյուրանոցի նկարագրության մեջ ձկնային համեղ ուտեստների մասին շատ է հիշատակվում:
Այնքան էլ այդպես չէ: Կարմրախայտի և այլ տեղական ձկան փոխարեն՝ շնաձկան միս է մատուցվում: Այն աղաջրով է եփվում համի փոխվելու համար: Բացահայտելու պատճառ գրեթե չի լինում:
Բայց չենք կարող պնդել, որ այդպես է լինում բոլոր հյուրանոցներում: Դա կախված է հյուրանոցի տիպից և երկրի ընտրությունից:
6. Մսի բոլոր մնացորդները և ենթամթերքները դեն են նետում
Ոչ այնքան: Մսի բաժնում մնացորդներ չեն մնում, օգտագործվում են մսի բոլոր կտորները: Սովորաբար կոտլետների մեջ հորթի կրծքամիս է լցվում, նաև շատ բան, որ քեզ դուր չի գա:
Նայիր կոտլետների սկուտեղին: Հնարավոր է՝ քո առողջոության համար ավելի լավ կլինի՝ մսի ամբողջական կտորներով սահմանափակվել:
7. Ուտեստների օգտակարությունը
Շվեդական սեղանի ուտեստների մեծ մասը կարտոֆիլով են: Քանի որ դրանք շատ կալորիական են և երկար ժամանակ պահպանում են հագեցածության զգացումը:
8. Մայոնեզով աղցաններ
Կարծիք կա, որ պետք չէ նույնիսկ մոտենալ մայոնեզով աղցաններին: Մայոնեզով աղցանները նպաստում են բակտերիաների բազմանալուն:
Ոչ այնքան: Հիմնականում հյուրանոցներւմ աղցանները պատրաստում են առանց մայոնեզի, բաղադրիչներն էլ հաճախ առանձին ափսեներով են մատուցվում: Իհարկե, կապ ունի՝ որ հյուրանոցն եք ընտրել:
9. Թարմ բուլկիներ նախաճաշի համար
Հյուրերի համար խոհանոցում ամեն առավոտ թարմ և բուրավետ բուլկիներ են թխում:
Ոչ այնքան: Նախաճաշի բուլկիները կիսաֆաբրիկատ են, որոնք պահվում են սառեցված վիճակում, հետո պարզապես տաքացվում են:
10. Ալկոհոլային խմիչքների լայն ընտրանի
Նույնիսկ եթե չես խմում կամ քիչ ես խմում, մի զարմացիր, որ կան մարդիկ, ովքեր շատ և հաճախ են խմում:
Այնքան էլ ոչ: Գործնականում ցանկացած կոկտեյլի մեջ անպայման շատ սառույց կա և մի քիչ ալկոհոլ: Իսկ սպիրտի որակը կասկածելի է:
11. Մրգերի գեղեցիկ դեկոր
Շատ հյուրանոցներում մրգերի քարվինգն այնքան գեղեցիկ է լինում, որ աչք չես կարողանում կտրել:
Ոչ այնքան: Դա արվում է հաճախորդներին խաբելու համար: Խոհարարը դա այսպես է բացատրում. «Մենք շատ քարվինգ ենք անում ձմերուկներով և դդումներով: Նախ պետք է, որ աչքերը հագենան, իսկ հետո՝ ստամոքսը: Մենք դրա իմաստը գիտենք»:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews-ը
Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին