![](https://znews.am/wp-content/uploads/2021/03/thumb1-1-504x270.jpg)
Կոկոսի քերուկով սպիտակ տորթը, որի բաղադրատոմսն է այսօր ներկայացնում zNews-ը, դուր կգա թե մեծերին, թե փոքրերին։
Այն ոչ միայն չափազանց համեղ է, այլև հեքիաթային գեղեցկություն ունի։
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- 2 տուփ լիմոնի ժելե
- 550 գրամ կաթնաշոռ
- 250 գրամ թթվասեր
- 120 գրամ թխվածքաբլիթ
- 3 ճ․գ․ շաքարի փոշի
- 50 գր․ կարագ
- 10 գր․ վանիլին
- 50 գր․ շաքարավազ
- 60 գր․ կոկոսի քերուկ
Պատրաստման եղանակը
1. Ժելեի վրա տաք ջուր լցրեք։
2. Կաթնաշոռը, թթվասերը, վանիլինն ու շաքարի փոշին միասին հարեք։
3. Կաթնաշոռը ցածր հզորության վրա հարելով ավելացրեք ժելեն։
4. Կոկոսի քերուկը քիչ բուսայուղով տապակեք թավայի մեջ մի քիչ շաքարավազով։
5. Ձևամանի մեջ սննդային թաղանթ փռեք և շարեք թխվածքաբլիթները։
6. Թխվածքաբլիթների վրայից լցրեք ժելեով կաթնաշոռային զանգվածը, վրայից կոկոսի քերուկը։
7. Տորթը առնվազն 11 ժամով դրեք սառնարանը։ Բարի ախորժակ։
Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews-ը
Կիսվե՛ք Ձեր ընկերների հետ