Healthy life land-ը ներկայացրել է դանդուռի օգտակար հատկանիշները:
Այն հայտնի է նաև պորտուլակ անունով (Portulaca oleracea) և աճում է աշխարհի բազմաթիվ երկրներում:
Դանդուռից հաճախ պատրաստում են աղցաններ և թթուներ:
Այն դրականորեն է ազդում իմունային համակարգի և ընդհանուր առողջության պահպանման վրա:
Դանդուռը հարուստ է ավելի շատ օմեգա-3 ճարպաթթուներով, քան ձկան յուղը:
Բարձր է նաև վիտամին A-ի պարունակությունը, որն անհրաժեշտ է օրգանիզմը քաղցկեղի տարբեր տեսակներից պաշտպանելու և տեսողության համար:
Դանդուռը ուժեղ հակաօքսիդանտ է, ինչպես նաև պարունակում վիտամիններ C և B, երկաթ, մագնեզիում, կալցիում:
Բժշկության մեջ օգտագործվում են ինչպես դանդուռի վերգետնյա մասը, այնպես էլ սերմերը:
Այն օգտագործվում է արևահարության, մարսողական ուղիների ուռուցքների, միզուղիների բորբոքումների, լյարդի, սրտի և ստամոքսի բուժման համար:
Դանդուռից աղցան պատրաստելու համար անհրաժեշտ է խաշել այն, ավելացնել քացախ, մի փոքր սխտոր, խառնել և օգտագործելուց առաջ մի քանի ժամ պահել սառնարանում:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews-ը
Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին