Բոլորս գիտենք, որ կաթը հարուստ է կալցիումով, ինչը նպաստում է ոսկորների ամրությանը:
Մեծաթիվ ուսումնասիրությունների արդյունքում ուղիղ կապ հայտնաբերվեց կաթնամթերքի օգտագործման և մինչև 1 տարեկան երեխաների շաքարային դիաբետի առաջացման միջև:
Բացի դրանից՝ կաթ օգտագործող 26-46 տարեկան կանանց շրջանում ավելի մեծ է կրծքագեղձի քաղցկեղի առաջացման ռիսկը:
zNews-ը ներկայացնում է կաթի օգտագործման 7 վտանգավոր հետևանք:
1. Ստամոքսի ցավ կաթնամթերք օգտագործելուց անմիջապես հետո
Որոշ մարդիկ լակտոզայի անտանելիություն ունեն: Դա կաթի յուրացումն անհնար է դարձնում, ինչը ցավ է առաջացնում ստամոքսում:
2. Փքվածություն
Պատճառը լակտազայի ֆերմենտների պակասն է բարակ աղիքում: Դրսևորվում է 1 բաժակ կաթ խմելուց կամ մի կտոր պանիր ուտելուց 30 րոպե հետո:
3. Գազեր
4. Փորլուծություն
Օրեր տևող փորլուծությունը հստակ նշան է, որ օրգանիզմը չի տանում լակտոզան:
5. Մաշկի քոր
Այս նշանը կաթից ալերգիայի հետևանք է:
6. Ակնե
Կաթնամթերքը մաշկային ճարպի չափից շատ արտադրություն է առաջացնում: Դա հանգեցնում է կարմրության, այտուցի և պզուկների:
7. Քաղցկեղի ժառանգական նախատրամադրվածություն
Կաթը պարունակում է աճի ինսուլինանման գործոն հորմոն, որն ուղղակիորեն կապված է կրծքագեղձի, աղիների, շագանակագեղձի և թոքերի քաղցկեղի տեսակների հետ: Այս հորմոնը նպաստում է քաղցկեղային բջիջների աճին, ինչը հիվանդության առաջացման ռիսկը մեծացնում է մինչև 33%:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews-ը
Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին