Աղջիկը վերցրեց դափնու 15 տերև ու եռացրեց… այսուհետ դուք նույնպես այսպես կանեք

Like on FB:

Դափնու տերևներ կան գրեթե բոլորի խոհանոցներում և դրանք օգտագործում են սննդի մեջ դարեր շարունակ։

Դրանցից համեղ ուտեստներ կարելի է պատրաստել։

Դափնու տերևն օգտակար է ինչպես թարմ, այնպես էլ չորացրած վիճակում:

Այն պարունակում է եթերային յուղեր, օրգանական թթուներ, ինչպես նաև B, A, PP, C վիտամիններ: Այն նաև հարուստ է կալիումով, մանգանով, երկաթով, ցինկով, պղնձով: Չորացված վիճակում դափնու տերևը շարունակում է պահպանել օգտակար հատկությունները։

EnterTrain-ը ներկայացրել է դափնու տերևի բժշկական օգտագործման եղանակներ։

Դափնու թուրմը սովորաբար օգտագործվում է օրգանիզմից անցանկալի աղերը դուրս բերելու նպատակով: Այս թուրմի մեջ առկա ակտիվ տարրերն ազդում են լեղապարկի քարերի, հոդերում աղերի կուտակման, ինչպես նաև խոլեցիստիտին հատուկ բորբոքումների վրա:

Դափնու տերևից թուրմ պատրաստելու համար պետք է 10-15 հատ տերևների վրա լցնել 300 մլ ջուր, եռացնել և եփել ցածր աստիճանի տակ 3-5 րոպե: Ստացված թուրմը լցնել թերմոսի մեջ, թողնել 4 ժամ, ապա քամել: Անհրաժեշտ է այն օրական երեք անգամ 1ճ/գ խմել։ Նման կուրսը պետք է տևի 3 օր: Ապա 2 շաբաթ դադար տալ և ցանկության դեպքում կրկնել:

Դափնու տերևը օգտագործվում է նաև շաքարախտի դեպքում։ Թուրմ պատրաստելու համար պետք է դափնու 10 տերևի վրա 3 բաժակ եռացրած ջուր լցնել։ Ցանկալի է այն պատրաստել ապակե կամ էմալապատ կաթսայում: Խառնուրդը պետք է թողնել, որ թրմվի 3 ժամ: Օրական 3 անգամ կես բաժակի չափով խմել՝ ուտելուց կես ժամ առաջ:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին

Popular

Իմաստուն առակ. «Ի՞նչ արժես դու»
Արևելյան իմաստունների կյանքի դասերը կամ՝ խրատանի
Խնձորի քացախը օգնում է ազատվել էկզեմայից, պիգմենտային բծերից, պեպեններից, ուգրիներից և կնճիռներից․ ահա, թե ինչպես կիրառել այն
«Չի կարելի ամբողջ կյանքը երեխային նվիրել». Ֆրանսիացի մայրիկների 10 կանոն, որոնք կարող են զարմանալիորեն օգտակար լինել
Ինչպես ճիշտ սիրահարվել
Ինչու տղամարդը բաց չի թողնում ձեզ, անգամ եթե չի սիրում
Կանացի սեքսուալության 5 տեսակ
Առաջադրանք ամենաուշադիրների համար. կկարողանա՞ք այստեղ գտնել բոլոր սխալները
Ինչի՞ մենք կհասնեինք, եթե մեր ուղեղն օգտագործեինք 100%-ով

Latest

Առանց դեղորայքի զարկերակային ճնշումն իջեցնելու ամենաարդյունավետ միջոցները
Որքան է ձմերուկի օրական չափաբաժինը երեխաների և չափահասների համար
Թաղման ժամանակ «հանգուցյալը» կենդանացել է (տեսանյութ)
Ինչպես որոշել, թե որ վիտամիններն են ձեզ պակասում
Քաղցկեղի 10 նախանշան, որոնք հարկավոր չէ անտեսել
Ինչպես ուտել հաց և չգիրանալ․ պարզ միջոց
Շուշաննա Թովմասյանի 8 ամսական որդու նոր լուսանկարները
Պաբլո Պիկասոն ապրել է 91 տարի և ահա թե ինչպիսի եզրակացության է հանգել կյանքի և մարդկանց մասին
«Ահա թե ինչեր ենք մենք ուտում ամեն օր»