23 խոհանոցային հնարք, որոնց մասին պետք է իմանա յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի

Like on FB:

zNews-ը ներկայացնում է 23 խոհանոցային հնարք, որոնց մասին քչերը գիտեն:

1. Պանրի անհրաժեշտ մասը փաթեթով կտրիր:

Եվ այն դեն չնետես՝ օգտագործիր որպես մնացած պանրի ծածկոց:

2. Հավի ձվերի վրա բուսական յուղ քսիր:

Նախքան սառնարն դնելը, այդպես դրանք 3-4 շաբաթով ավելի երկար թարմ կմնան:

3. Կոճապղպեղը թեյի գդալով մաքրիր:

4. Որպեսզի կտրված տորթը չկոշտանա…

…կտրված մասերի վրա հաց դիր:

5. Կիտրոնն ատամի փայտիկով ծակիր և թեթևակի սեղմիր

Հնարքը գործում է բաղադրատոմսերի դեպքում, երբ միայն մի քանի կաթիլ կիտրոնի հյութ է պահանջվում: Հետո անցքը սկոտչով փակիր և կիտրոնը սառնարան դիր:

6. Մայոնեզի մնացորդներով տարայի մեջ մի քիչ քացախ ավելացրու:

Նաև ձիթապտղի յուղ և համեմունքներ՝ աղցանի համար հիանալի համալրում կստացվի, միաժամանակ տարան կմաքրես:

7. Թարմ հատապտուղները թրջիր քացախով թույլ լուծույթի մեջ:

Որպեսզի չբորբոսնեն:

8. Սոխը և սխտորը պահիր ծակոտկեն թղթե փաթեթներով:

Առնվազն 2 ամիս չեն փչանա:

9. Կտրած ավոկադոն պահիր մի կտոր սոխի հետ:

Այդպես այն չի սևանա: Այլընտրանքային տարբերակ՝ ավոկադոյի վրա խնձորի քացախ ցանիր:

10. Խնձորն ու կարտոֆիլը միասին պահիր:

Կարտոֆիլը չի ծլի:

11. Nutella-ի մնացորդներով տարայի մեջ տաք կաթ լցրու:

Լավ թափահարիր և տաք շոկոլադ կստանաս:

12. Մանգոն մաքրելու հրաշալի միջոց:

13. Անանասը գլխիվայր պահիր:

Այդպես այն ավելի շուտ կհասունանա: Չմոռանաս տերևները կտրել:

14. Նեխուրը փայլաթիթեղի մեջ պահիր

Այդպես այն մեկ ամիս թարմ կմնա: Նույն հնարքը գործում է բրոկոլիի դեպքում:

15. Գետնանուշի կարագով տարաները ևս գլխիվայր պահիր:

Ավելի հեշտ կլինի տարայից հանել:

16. Բանանների կցամասը սկոտչով փաթաթիր:

3-5 օր ավելի ուշ կսկսեն սևանալ:

17. Դեն մի նետիր դեղնող կանաչին:

Մանր կտրտիր, խառնիր ձիթապտղի յուղին, խառնուրդը լցրու սառույցի կաղապարի մեջ, կկարողանաս օգտագործել մածուկի և տարատեսակ աղցանների մեջ:

18. Հազարը թղթե փաթեթի մեջ պահիր:

Սառնարան դնելուց առաջ, իհարկե: Անպետք տերևները մի կտրիր, այդպես միջուկն ավելի երկար ժամանակ թարմ կմնա:

19. Չորացած չիփսերը և կրեկերները կարելի է կյանքի վերադարձնել:

Դնելով միկիրոալիքային վառարանի (կամ ջեռոցի) մեջ:

20. Նույն ջեռոցում կարելի է արագացնել բանանի հասունացումը:

21. Պիցցան թավայով տաքացրու:

Կեղևի միջի յուղը կվերադարձնի նախկին ճռթճռթանությունը:

22. Խոհանոցային կոճակ օգտագործիր, որ խաշած ձուն ավելի հեշտ մաքրվի:

23. Ձուն ինտենսիովորեն թափահարիր 2-3 րոպե:

Հետո խաշիր՝ կստացվի իսկական ոսկե ձու:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին

Popular

ԹԵՍՏ․ Շատ քչերին է հաջողվում պատասխանել բոլոր հարցերին
Եթե կրծկալով եք քնում, անմիջապես կարդացեք ՍԱ
Սեռական կյանքը դարձել է սովորական. զույգերից ո՞վ է ավելի շուտ սառում և ինչո՞ւ
ԹԵՍՏ․ Այս վագրերից մեկը տարբերվում է մնացածից, կարո՞ղ եք նկատել նրան
Ոտքերի ցավը կարող է լինել վտանգավոր հիվանդության ախտանշան
Նստատեղի նյարդի բորբոքմանը հրաժեշտ տվեք ընդամենը 10 րոպեում այս բնական միջոցով
Թեստ. Կարո՞ղ եք գուշակել այս մրգերի անունները
Չինական այս հնագույն մեթոդը 99% ճշգրտությամբ թույլ է տալիս կանխատեսել երեխայի սեռը․ պարզեք ինքներդ
Մինուս 5 կգ՝ 7 օրվա ընթացքում․ Կատարյալ սննդակարգ, որը կօգնի ձեզ բարելավել կազմվածքը

Latest

Քսենիա Սոբչակը ռեպորտաժ է նկարահանել ՀՀ-ում տիրող իրավիճակի մասին (Video)
5 գործոն, որոնք բարձրացնում են գլխուղեղի կաթվածի հավանականությունը
Թեստ հանելուկ․ Գուշակեցի՞ք, թե որ համեմունքն էր
Ի՞նչ է հաստ աղիքի պոլիպն ու որ դեպքերում է այն վտանգավոր
Սուպեր Սաքոն նշանվել է. Ո՞վ է ռեփերի սիրելին (Photo, Video)
Ինչի՞ց են վախենում կանայք…
Ի՞նչ է տեղի ունենում օրգանիզմի հետ համբույրի ժամանակ
Փորի ճարպից ազատվելու էֆեկտիվ եղանակ` ընդամենը 1 օրում. 100% աշխատող միջոց
Մասնագետները նշել են աղիների քաղցկեղի մասին հուշող այն ախտանշանը, որը հաճախ է անտեսվում