23 խոհանոցային հնարք, որոնց մասին պետք է իմանա յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի

Like on FB:

zNews-ը ներկայացնում է 23 խոհանոցային հնարք, որոնց մասին քչերը գիտեն:

1. Պանրի անհրաժեշտ մասը փաթեթով կտրիր:

Եվ այն դեն չնետես՝ օգտագործիր որպես մնացած պանրի ծածկոց:

2. Հավի ձվերի վրա բուսական յուղ քսիր:

Նախքան սառնարն դնելը, այդպես դրանք 3-4 շաբաթով ավելի երկար թարմ կմնան:

3. Կոճապղպեղը թեյի գդալով մաքրիր:

4. Որպեսզի կտրված տորթը չկոշտանա…

…կտրված մասերի վրա հաց դիր:

5. Կիտրոնն ատամի փայտիկով ծակիր և թեթևակի սեղմիր

Հնարքը գործում է բաղադրատոմսերի դեպքում, երբ միայն մի քանի կաթիլ կիտրոնի հյութ է պահանջվում: Հետո անցքը սկոտչով փակիր և կիտրոնը սառնարան դիր:

6. Մայոնեզի մնացորդներով տարայի մեջ մի քիչ քացախ ավելացրու:

Նաև ձիթապտղի յուղ և համեմունքներ՝ աղցանի համար հիանալի համալրում կստացվի, միաժամանակ տարան կմաքրես:

7. Թարմ հատապտուղները թրջիր քացախով թույլ լուծույթի մեջ:

Որպեսզի չբորբոսնեն:

8. Սոխը և սխտորը պահիր ծակոտկեն թղթե փաթեթներով:

Առնվազն 2 ամիս չեն փչանա:

9. Կտրած ավոկադոն պահիր մի կտոր սոխի հետ:

Այդպես այն չի սևանա: Այլընտրանքային տարբերակ՝ ավոկադոյի վրա խնձորի քացախ ցանիր:

10. Խնձորն ու կարտոֆիլը միասին պահիր:

Կարտոֆիլը չի ծլի:

11. Nutella-ի մնացորդներով տարայի մեջ տաք կաթ լցրու:

Լավ թափահարիր և տաք շոկոլադ կստանաս:

12. Մանգոն մաքրելու հրաշալի միջոց:

13. Անանասը գլխիվայր պահիր:

Այդպես այն ավելի շուտ կհասունանա: Չմոռանաս տերևները կտրել:

14. Նեխուրը փայլաթիթեղի մեջ պահիր

Այդպես այն մեկ ամիս թարմ կմնա: Նույն հնարքը գործում է բրոկոլիի դեպքում:

15. Գետնանուշի կարագով տարաները ևս գլխիվայր պահիր:

Ավելի հեշտ կլինի տարայից հանել:

16. Բանանների կցամասը սկոտչով փաթաթիր:

3-5 օր ավելի ուշ կսկսեն սևանալ:

17. Դեն մի նետիր դեղնող կանաչին:

Մանր կտրտիր, խառնիր ձիթապտղի յուղին, խառնուրդը լցրու սառույցի կաղապարի մեջ, կկարողանաս օգտագործել մածուկի և տարատեսակ աղցանների մեջ:

18. Հազարը թղթե փաթեթի մեջ պահիր:

Սառնարան դնելուց առաջ, իհարկե: Անպետք տերևները մի կտրիր, այդպես միջուկն ավելի երկար ժամանակ թարմ կմնա:

19. Չորացած չիփսերը և կրեկերները կարելի է կյանքի վերադարձնել:

Դնելով միկիրոալիքային վառարանի (կամ ջեռոցի) մեջ:

20. Նույն ջեռոցում կարելի է արագացնել բանանի հասունացումը:

21. Պիցցան թավայով տաքացրու:

Կեղևի միջի յուղը կվերադարձնի նախկին ճռթճռթանությունը:

22. Խոհանոցային կոճակ օգտագործիր, որ խաշած ձուն ավելի հեշտ մաքրվի:

23. Ձուն ինտենսիովորեն թափահարիր 2-3 րոպե:

Հետո խաշիր՝ կստացվի իսկական ոսկե ձու:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին

Popular

Իմաստուն առակ. «Ի՞նչ արժես դու»
Արևելյան իմաստունների կյանքի դասերը կամ՝ խրատանի
Խնձորի քացախը օգնում է ազատվել էկզեմայից, պիգմենտային բծերից, պեպեններից, ուգրիներից և կնճիռներից․ ահա, թե ինչպես կիրառել այն
«Չի կարելի ամբողջ կյանքը երեխային նվիրել». Ֆրանսիացի մայրիկների 10 կանոն, որոնք կարող են զարմանալիորեն օգտակար լինել
Ինչպես ճիշտ սիրահարվել
Կանացի սեքսուալության 5 տեսակ
Ինչու տղամարդը բաց չի թողնում ձեզ, անգամ եթե չի սիրում
Առաջադրանք ամենաուշադիրների համար. կկարողանա՞ք այստեղ գտնել բոլոր սխալները
Ինչի՞ մենք կհասնեինք, եթե մեր ուղեղն օգտագործեինք 100%-ով

Latest

Առանց դեղորայքի զարկերակային ճնշումն իջեցնելու ամենաարդյունավետ միջոցները
Որքան է ձմերուկի օրական չափաբաժինը երեխաների և չափահասների համար
Թաղման ժամանակ «հանգուցյալը» կենդանացել է (տեսանյութ)
Ինչպես որոշել, թե որ վիտամիններն են ձեզ պակասում
Քաղցկեղի 10 նախանշան, որոնք հարկավոր չէ անտեսել
Ինչպես ուտել հաց և չգիրանալ․ պարզ միջոց
Շուշաննա Թովմասյանի 8 ամսական որդու նոր լուսանկարները
Պաբլո Պիկասոն ապրել է 91 տարի և ահա թե ինչպիսի եզրակացության է հանգել կյանքի և մարդկանց մասին
«Ահա թե ինչեր ենք մենք ուտում ամեն օր»