23 խոհանոցային հնարք, որոնց մասին պետք է իմանա յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի

Like on FB:

zNews-ը ներկայացնում է 23 խոհանոցային հնարք, որոնց մասին քչերը գիտեն:

1. Պանրի անհրաժեշտ մասը փաթեթով կտրիր:

Եվ այն դեն չնետես՝ օգտագործիր որպես մնացած պանրի ծածկոց:

2. Հավի ձվերի վրա բուսական յուղ քսիր:

Նախքան սառնարն դնելը, այդպես դրանք 3-4 շաբաթով ավելի երկար թարմ կմնան:

3. Կոճապղպեղը թեյի գդալով մաքրիր:

4. Որպեսզի կտրված տորթը չկոշտանա…

…կտրված մասերի վրա հաց դիր:

5. Կիտրոնն ատամի փայտիկով ծակիր և թեթևակի սեղմիր

Հնարքը գործում է բաղադրատոմսերի դեպքում, երբ միայն մի քանի կաթիլ կիտրոնի հյութ է պահանջվում: Հետո անցքը սկոտչով փակիր և կիտրոնը սառնարան դիր:

6. Մայոնեզի մնացորդներով տարայի մեջ մի քիչ քացախ ավելացրու:

Նաև ձիթապտղի յուղ և համեմունքներ՝ աղցանի համար հիանալի համալրում կստացվի, միաժամանակ տարան կմաքրես:

7. Թարմ հատապտուղները թրջիր քացախով թույլ լուծույթի մեջ:

Որպեսզի չբորբոսնեն:

8. Սոխը և սխտորը պահիր ծակոտկեն թղթե փաթեթներով:

Առնվազն 2 ամիս չեն փչանա:

9. Կտրած ավոկադոն պահիր մի կտոր սոխի հետ:

Այդպես այն չի սևանա: Այլընտրանքային տարբերակ՝ ավոկադոյի վրա խնձորի քացախ ցանիր:

10. Խնձորն ու կարտոֆիլը միասին պահիր:

Կարտոֆիլը չի ծլի:

11. Nutella-ի մնացորդներով տարայի մեջ տաք կաթ լցրու:

Լավ թափահարիր և տաք շոկոլադ կստանաս:

12. Մանգոն մաքրելու հրաշալի միջոց:

13. Անանասը գլխիվայր պահիր:

Այդպես այն ավելի շուտ կհասունանա: Չմոռանաս տերևները կտրել:

14. Նեխուրը փայլաթիթեղի մեջ պահիր

Այդպես այն մեկ ամիս թարմ կմնա: Նույն հնարքը գործում է բրոկոլիի դեպքում:

15. Գետնանուշի կարագով տարաները ևս գլխիվայր պահիր:

Ավելի հեշտ կլինի տարայից հանել:

16. Բանանների կցամասը սկոտչով փաթաթիր:

3-5 օր ավելի ուշ կսկսեն սևանալ:

17. Դեն մի նետիր դեղնող կանաչին:

Մանր կտրտիր, խառնիր ձիթապտղի յուղին, խառնուրդը լցրու սառույցի կաղապարի մեջ, կկարողանաս օգտագործել մածուկի և տարատեսակ աղցանների մեջ:

18. Հազարը թղթե փաթեթի մեջ պահիր:

Սառնարան դնելուց առաջ, իհարկե: Անպետք տերևները մի կտրիր, այդպես միջուկն ավելի երկար ժամանակ թարմ կմնա:

19. Չորացած չիփսերը և կրեկերները կարելի է կյանքի վերադարձնել:

Դնելով միկիրոալիքային վառարանի (կամ ջեռոցի) մեջ:

20. Նույն ջեռոցում կարելի է արագացնել բանանի հասունացումը:

21. Պիցցան թավայով տաքացրու:

Կեղևի միջի յուղը կվերադարձնի նախկին ճռթճռթանությունը:

22. Խոհանոցային կոճակ օգտագործիր, որ խաշած ձուն ավելի հեշտ մաքրվի:

23. Ձուն ինտենսիովորեն թափահարիր 2-3 րոպե:

Հետո խաշիր՝ կստացվի իսկական ոսկե ձու:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին

Popular

7 նշան, որ դա սեր չէ, այլ կիրք
14 կանոն հագուստում, որոնք պետք է մեկընդմիշտ սովորել
Ձիգ հետույք` ընդամենը մեկ շաբաթում․ 5 արդյունավետ վարժություն
9 հնացած և վնասակար գաղափար, որոնք մենք մինչ օրս մեր երեխաների «գլուխն ենք մտցնում»
Ձեր սիրելի տղամարդու 14 ժեստ, որոնք բղավում են, որ նա ձեզ սիրում է
10 միջոց՝ ավելի գեղեցիկ դառնալու համար
Ձեր ծննդյան ամիսն իր գույնը ունի. իմացեք, թե ինչ է այն ձեզ համար նշանակում
Առակ մոր մասին, որ պետք է կարդան բոլորը
Ինչ սպասումներ ունեն տարբեր կենդանակերպի նշանները սեռական հարաբերություններից

Latest

Ինչո՞ւ են տղամարդկանց հագուստի կոճակները աջ կողմում, իսկ կանանցը՝ ձախ. Գաղտնիք, որի մասին շատ քիչ մարդ գիտի
Դրեք ջրով, աղով և քացախով լի բաժակը ձեր տան ցանկացած վայրում և տեսեք, թե ինչ տեղի կունենա հաջորդ օրը․ փորձված մեթոդ
Ամենահաջողակ երեխաների ծնողներն այս 8 դերերն են ստանձնում. այսպես են կարծում Հարվարդում
Մոռացեք երակների վարիկոզ լայնացման մասին․ 100%-անոց արդյունք
9 չափից դուրս տպավորիչ ու խելացի գաջետներ, որոնց գոյության մասին անգամ չգիտեք էլ
Ծայրահեղ իրավիճակ. երեխան օգնություն է խնդրում․ ինչպե՞ս կվարվեիք դուք
10+ հանճարեղ հայտնագործություն, որոնց մասին երազում են աշխարհի ծնողները. և դրանք արդեն գոյություն ունեն
Կենդանակերպի 5 նշան, ովքեր ոչնչից չեն կոտրվում
«Զիտան և Գիտան». ինչպիսի տեսք ունի հիմա գլխավոր դերակատարը՝ անկրկնելի Հեմա Մալինին