Ինչպե՞ս պատրաստել հյութեղ և համեղ խորոված. 6 սխալ, որ անում են գրեթե բոլորը

Like on FB:

Խորովածի համային հատկանիշները կախված են մի շարք գործոններից, այդ թվում՝ միսը ճիշտ մարինացնելուց, մսի տեսակից, վառելիքից և այլն:

Հենց այդ պատճառով zNews-ը ձեզ է ներկայացնում մի քանի սխալ, որ անում են բոլոր մարդիկ, ինչպես նաև մի քանի խորհուրդ, թե ինչպես պատրաստել հանարավորինս համեղ խորոված:

Շամփուրի վրա մսի կտորները խիտ-խիտ շարելը

Մարդիկ կան, որ մսի կտորները շամփուրի վրա այնքան խիտ են շարում, որ այն ավելի շատ քյաբաբի տեսք է ստանում:

Բայց եթե ցանկանում եք, որ մսի յուրաքանչյուր կտոր ամբողջովին եփվի, արանքներում առնվազն 0.5սմ տարածք թողեք:

Միսն անհամաչափ կտորների բաժանելը

Կարծում ենք՝ բացատրելու կարիք էլ չկա, որ եթե մսի կտորները տարբեր չափերի են, ապա դրանք անհամաչափ կխորովվեն:

Ի դեպ՝ խորովածի համար մսի լավագույն չափը 2-3 սանտիմետրն է:

Մսի ու բանջարեղենի համադրությունը

Խոսքը, իհարկե, չի վերաբերում ուշ եփվող բանջարեղեններին, օրինակ՝ կարտոֆիլին:

Սակայն ոչ մի դեպքում պղպեղ, լոլիկ, սոխ կամ շուտ եփվող այլ բանջարեղեններ մի շարեք մսի հետ նույն շամփուրի վրա:

Բանն այն է, որ մինչև միսն ամբողջությամբ խորովվի, այդ բանջարեղեններն արդեն մոխրի վերածված կլինեն:

Վառելիքը

Եթե ուզում եք, որ ձեր խորովածն արագ ու համեղ պատրաստվի, ապա որպես վառելիք օգտագործեք միմիայն չփտած վառելափայտ կամ ածուխ:

Հին, կիսափտած փայտը ոչ միայն թույլ կրակ է ապահովում, այլ նաև մսին տհաճ համ է փոխանցում:

Կրակի բոցերի վրա խորովելը

Եթե փորձեք կրակի բոցերի վրա խորովել միսը կամ բանջարեղենը, դրանց արտաքին շերտն անմիջապես կսևանա, բայց կմնա հում:

Ուստի անհրաժեշտ է սպասել, մինչև բոցերը հանգչեն, և մնան միայն այրվող մոխիրները:

Մսի եփվածությունը ստուգելը

Եթե ցանկանում եք ստուգել՝ արդյոք միսը եփվե՞լ է, ոչ մի դեպքում մի կտրեք մսի բոլոր կտորները:

Երբ մսի վրա կտրվածքներ եք անում, այն կորցնում է իր հյութալիությունը, ուստի եփվածությունը ստուգելու համար ընտրեք ամենամեծ կտորը և միայն այն կտրելով ստուգեք, քանի որ եթե այն լավ եփվել է, ապա կարող եք վստահ լինել, որ մյուսներն էլ են եփվել:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews

Կիսվե՛ք Ձեր ընկերների հետ

Popular

Մեր օրգանիզմում կա մի օրգան, որի մասին ոչ բոլորը գիտեն…
Միակ մթերքը, որը միաժամանակ ոչնչացնում է վիրուսը, սունկը և մանրէները
ԹԵՍՏ․ Ո՞վ է ամենահարուստ կինը, 99% սխալ պատասխան է տալիս
9 գաղտնիք, որ կանայք երբեք չեն ասում տղամարդկանց
Տղան ծնվում է այն ժամանակ, երբ կինն ավելի ուժեղ է ամուսնուց
Ունիկալ թեստ. ընտրեք ամիսը, երբ ծնվել եք, ու արդյունքը ձեզ հաստատ կզարմացնի
Կնոջ 6 թերություն, որոնք վանում են տղամարդկանց
ԹԵՍՏ․ Այս նկարում կա մեկ ԿՈՊԻՏ սխալ, որքա՞ն արագ կգտնեք այն
Փորի ճարպից ազատվելու էֆեկտիվ եղանակ` ընդամենը 1 օրում. 100% աշխատող միջոց

Latest

5 գործոն, որոնք բարձրացնում են գլխուղեղի կաթվածի հավանականությունը
Թեստ հանելուկ․ Գուշակեցի՞ք, թե որ համեմունքն էր
Ի՞նչ է հաստ աղիքի պոլիպն ու որ դեպքերում է այն վտանգավոր
Սուպեր Սաքոն նշանվել է. Ո՞վ է ռեփերի սիրելին (Photo, Video)
Ինչի՞ց են վախենում կանայք…
Ի՞նչ է տեղի ունենում օրգանիզմի հետ համբույրի ժամանակ
Փորի ճարպից ազատվելու էֆեկտիվ եղանակ` ընդամենը 1 օրում. 100% աշխատող միջոց
Ինչպես գայթակղել և պահել տղամարդուն
Մասնագետները նշել են աղիների քաղցկեղի մասին հուշող այն ախտանշանը, որը հաճախ է անտեսվում