Ձուն խառնել շաքարավազի ու աղի հետ, մի քիչ հարել:
Ավելացնել սերուցքային կարագ, մեղր ու սոդա:
Դնել գազի վրա ջրաբաղնիքում ու անընդհատ խառնել, մինչև զանգվածը դառնա փրփրանման ու 2 անգամ ավելանա:
Վերցնել կրակից, ավելացնել մաղած ալյուրը:
Խմորը դառնում է փափուկ ու կպչուն:
Խմորով տարրան ծածկել սննդային թաղանթով թողնել հովանա սենյակային ջերմաստիճանում: Խմորը բաժանել 5-6 մասի՝ կախված բլիթների պարագծից:
Հարթ տախտակի վրա ալյուր լցնել, խմորը գրտնակել 5մմ հաստությամբ: Խմորի շերտը փաթաթել գրտնակի վրա ու դնել տապակի մեջ:
Թխել 3-5 րոպե 200 աստիճան ջերմաստիճանում:
Ուշադիր եղեք, քանի որ շերտերը կարող են վառվել:
Հանել ջեռոցից ու ափսեի օգնությամբ դանակով շրջանակ կտրել: Բլիթը մի կողմ դնել:
Նույն կերպ թխել ու կտրել մնացած բլիթները:
Ավելցուկները մանրացնել բլենդերով: Պատրաստում ենք կրեմը.թթվասերը հարել եփած խտացրած կաթով, մինչ միատարր զանգված դառնա:
Ափսեի վրա դնել բլիթը՝ պատած թթվասերային կրեմով: Լցնել փշրունք ու թողնել ներծծվի 5-6 ժամ:
Ցանկության դեպքում կարելի է զարդարել շոկոլադով ու մաստիկայից մեղուներով:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews-ը
Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին