Ե՞րբ է ավելի ցանկալի ուտել բանանները՝ հասա՞ծ, թե՞ կիսահասած վիճակով

Like on FB:

Բանանը պետք է ընտրել կախված այն բանից, թե ինչ արդյունքի եք ուզում հասնել:

Այսպես, հասած բանանն ութ անգամ ավելի արդյունավետ է իմունային համակարգի ամրապնդման համար:

Ցավոք, շատերը խուսափում են բանան ուտելուց՝ տարածված թյուր կարծիքի պատճառով, թե իբր բանանը գիրացնում է:

Բայց, իրականում, դա այդպես չէ:

Ապացուցվել է, որ բանանի չափավոր օգտագործումը, ընդհակառակը, նիհարեցնում է:

Ինչո՞ւմ է կայանում բանանի օգտակարությունը

Այս տրոպիկական միրգն առանձնանում է մեծ քանակությամբ ածխաջրերի պարունակությամբ, որի շնորհիվ բանանը կարելի է համարել էներգիայի մեծ աղբյուր մեր օրգանիզմի համար:

Բանանն արագ հագեցնում է: Այն պարունակում է մարդու օրգանիզմի համար անհրաժեշտ մեծ քանակությամբ անյպիսի հանքային նյութ, ինչպիսին կալիումն է:

100 գրամ բանանը պարունակու է 90 կալորիա: Բանանի չափաոր օգտագործումը օգտակար է ոչ միայն առողջության համար, այլ նաև այն օգնում է պահպանել կայուն քաշը:

Պետք է նշել, որ այս միրգը պարունակում է վիտամին C և վիտամին B6՝ տարր, որն անհրաժեշտ է մարդու մարմնում նոր բջիջների ձևավորման համար:

Բանանը կարգավորում է արյան շրջանառությունը, իջեցնում է «վատ» խոլեստերինի քանակն արյան մեջ, օգնում է հաղթահարել դեպրեսիան, խթանում է մարսողությանը, ինչպես նաև օգտակար է մաշկի և մազերի համար:

Ինչպես տեսնում եք, այս միրգը շատ օգտակար հատկություններ ունի: Հենց այստեղ հարց է առաջանում.

Ինչպիսի՞ բանան ընտրել: Ո՞ր պտուղներն են ավելի օգտակար մեր օրգանիզմի համար՝ հասած, թերհաս, թե կանաչ պտուղները:

Անհաս կամ հասած բանանի ընտրությունը կախված է այն բանից, թե ինչի պահանջ ունի ձեր օրգանիզմը

Պետք է նշել, որ բանանի սննդարար արժեքը մեծանում է՝ կախված նրա հասածության աստիճանից: Բայց մյուս կողմից, հետազոտությունները ցույց են տվել, որ հասած բանանը կորցնում է վիտամինների և հանքային նյութերի մի մասը:

Համաձայն մեկ այլ հետազոտության արդյունքների, դեղնած բանանում, որի վրա արդեն առաջացել են շագանակագույն հետքեր, արտադրվում է այնպիսի նյութ, որն ունակ է պայքարել չարորակ բջիջների դեմ:

Որքան հասած է բանանը, այնքան մեծ է ուռուցքային հիվանդությունների բուժման արդյունավետությունը:

Դիաբետով հիվանդ մարդկանց խորհուրդ է տրվում ընտրել անհաս բանան:

Որ դեպքում խուսափել բանան օգտագործելուց

Մասնագետների կարծիքով, լյարդի կամ երիկամների ֆունկցիայի անբավարարությամբ տառապող մարդկանց խորհուրդ է տրվում խուսափել բանանից:

Իսկ օգտագործելու դեպքում, պետք է անպայման խորհրդակցել մասնագետի հետ:

Պետք է հաշվի առնել…

  • Խորհուրդ չի տրվում բանանը պահել սառնարանում, քանի որ այդ դեպքում այն կորցնում է համը, վիտամինների և օգտակար հատկությունների մի մասը:
  • Բանանը պետք է անմիջապես ուտել կեղևը հեռացնելուց հետո:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews

Կիսվե՛ք Ձեր ընկերների հետ

Popular

5 բան, որոնք տղամարդը ցանկանում է ստանալ կնոջից
Տղամարդկանց այս սխալներից հետո կանանց 97 տոկոսը դավաճանում է
6 առողջական խնդիրներ, որոնք առաջանում են սեռական հարաբերության բացակայության արդյունքում
Մասնագետները պարզել են սեքսի համար լավագույն ժամանակը
4 բան, որ տղամարդիկ պետք է իմանան կանացի մարմնի մասին
Կնոջ 4 վիճակ, որոնք ընդմիշտ գրավում են տղամարդկանց
Ի՞նչ է տեղի ունենում օրգանիզմի հետ համբույրի ժամանակ
Ինչպիսի կանանցից են տղամարդիկ փախչում
ԹԵՍՏ․ Ո՞վ է ամենահարուստ կինը, 99% սխալ պատասխան է տալիս

Latest

Կատարում Աշխարհի առաջնության «ամենակրքոտ երկրպագուհին» կրկին համարձակ հագուստով է գնացել մարզադաշտ (Photo)
Քսենիա Սոբչակը ռեպորտաժ է նկարահանել ՀՀ-ում տիրող իրավիճակի մասին (Video)
5 գործոն, որոնք բարձրացնում են գլխուղեղի կաթվածի հավանականությունը
Թեստ հանելուկ․ Գուշակեցի՞ք, թե որ համեմունքն էր
Ի՞նչ է հաստ աղիքի պոլիպն ու որ դեպքերում է այն վտանգավոր
Սուպեր Սաքոն նշանվել է. Ո՞վ է ռեփերի սիրելին (Photo, Video)
Ինչի՞ց են վախենում կանայք…
Ի՞նչ է տեղի ունենում օրգանիզմի հետ համբույրի ժամանակ
Փորի ճարպից ազատվելու էֆեկտիվ եղանակ` ընդամենը 1 օրում. 100% աշխատող միջոց