Այսօր առաջարկում ենք միասին պատրաստել բոլորիս շատ սիրելի «Թվիքս» քաղցրավենիքը տնային պայմաններում։
Այն համով չի զիջում իր հայտնի օրիգինալ տարբերակին, սակայն օգտագործելու ենք ամենապարզ և բնական բաղադրիչները։
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ`
- Ալյուր – 1 բաժակ
- Շաքարավազ – 2 ճ․գ․
- Թթվասեր – 2 ճ․գ․
- Խտացրած կաթ – 380 գրամ
- Կարագ – 110 գրամ
- Ձու – 2 հատ
- Աղ – 0,2 թ․գ․
- Կաթնային շոկոլադ – 200 գրամ
Պատրաստման եղանակը`
1․ Սպիտակուցներն առանձնացրեք դեղնուցներից։ Ալյուրը մաղեք թասի մեջ, ավելացրեք շաքարավազն ու աղը։ 80 գրամ սառեցված կարագը դանակով կտրատեք։
2․ Այնուհետև աստիճանաբար ավելացրեք խառնուրդով ալյուրը՝ անընդհատ դանակով կարագի հետ մանրելով․ պետք է խոշոր փշուրներ ստացվեց, ավելացրեք դեղուցը և ձեռքերով խմոր հունցեք։
3․ Ավելացրեք թթվասերը, շարունակեք հունցել։
4․ Ուղղանկյու ձևամանի մեջ յուղաթուղթ փռեք և մեջը հավասարաչափ հարթեցրեք խմորը։ Ձևամանը 30 րոպեով դրեք սառնարանը։ Թխեք 180 ստիճան տաքացված ջեռոցում 15-20 րոպե։
5․ Երբ խմորը բաց ոսկեգույն դառնա, հանեք ջեռոցից։ Մինչ այն սառչում է, պատրաստեք կարամելը։ Խտացրած կաթը լցրեք հաստ պատերով կաթսայի մեջ, վրան ավելացրեք մնացած կարագը։
6․ Եփեք խտացրած կաթը՝ խառնելով սիլիկոնե բահիկով, մինչև բաց կարամելային գույն կստանա։ Այսպես եփեք մոտ 20 րոպե, այն պետք է թանձրանա և ձգվող դառնա։
7․ Պատրաստի կարամելը զգուշությամբ քսեք խմորի վրա։ Հարթեցրեք և թողեք սառչի։ Ջնարակի համար շոկոլադը կտրատեք և դրեք տարայի մեջ։
8․ Հալեցրեք ջրային բաղնիքի վրա՝ բահիկով խառնելով՝ մոտ 3 րոպե։ Երբ շոկոլադը ամբողջովին կհալչի, լցրեք կարամելի շերտի վրա։ Աղանդերը 2 ժամով դրեք սառնարանը։
9․ Սառչելուց հետո կտրատեք և մատուցեք։ Բարի ախորժակ։
Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews-ը
Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին