Հրաշալի բաղադրատոմս՝ Զատիկի համար։
Ձեզ անհրաժեշտ են հետևյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք կաթնաշոռով քացրավենիք․
- կաթնաշոռ՝ 1 կգ
- ձու՝ 5 հատ
- կաթ՝ 400 մլ
- վանիլ՝ 1 թեյի գդալ
- կարագ՝ 200 գրամ
- ընկույզ՝ 100 գրամ
- չիր՝ 100 գրամ
- չամիչ՝ 100 գրամ
Պատրաստման եղանակը
Ձուն հարեք շաքարի և վանիլի հետ, ավելացրեք կաթը, խառնել: Դրեք կրակին, եռացրեք, եփեք մինչև թանձրանալը:
Սառեցրեք զանգվածը: Չիրը կտրատեք, ընկույզը` նույնպես: Չամիչը լվացեք, չորացրեք:
Կաթնաշոռը մաղով անցկացրեք, ավելացրեք կարագ, լավ խառնեք: Ավելացրեք չիրը, ընկույզը և չամիչը:
Վրան ձու լցրեք, խառնեք: Վերցրեք անցքերով կաղապարը: Եթե չկա այդպիսին, վերցրեք փոքր չօգտագործված ծաղկաման, որն անցքեր ունի:
4 տակ ծալած մարլյա (թանզիֆ) դրեք ամանի տակ: Կաթնաշոռի զանգվածը լցրեք ամանի մեջ: Վրան ծանրություն դրեք:
Ամանը դրեք սառնարանի մեջ 12 ժամով: Հանեք, շուռ տվեք ափսեի մեջ, մարլյան հեռացրեք: Զարդարեք չրերով:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews-ը
Կիսվե՛ք Ձեր ընկերների հետ