zNews-ը ներկայացնում է ամենավնասակար մթերքները:
1. Հում ապխտած երշիկեղեն
Մթերքները պետք է հնարավորինս շուտ խանութներ հասնեն, ուստի միսն ապխտելու համար օգտագործում են ֆորմալդեհիդ պարունակող հեղուկներ:
2. Գետնանուշ
Առանց պետունիի գեն թունավոր նյութի ներարկման այդ մթերքը չի կարող երկար պահպանվել:
3. Կարմիր ձկնկիթ
Այս մթերքի պիտանելիության ժամկետը շատ կարճ է, այն երկարաձգելու համար արտադրողները ձկնկիթի վրա աղ են ցանում, սառեցնում են կամ դրան ուրոտրոպին են ավելացնում: Որպես հետևանք՝ ֆորմալդեհիդ է ստացվում:
4. Սառնաշաքար
Արտադրանքի ինքնարժեքն էժանացնելու համար արտադրողներն ուժեղ քիմիական հյութ են ավելացնում:
5. Շպրոտ
Պարունակում է քաղցկեղածին նյութ՝ բենզպիրեն:
6. Պիտանելիության երկար ժամկետով կաթնամթերք
Ըստ մասնագետների՝ 2 շաբաթից ավել պիտանելիության ժամկետով կաթը հաստատ հակաբիոտիկներ է պարունակում:
7. Ձմերուկ
Հիշեք սեզոնայնության մասին թունավորման զոհ չդառնալու համար:
8. Հավի միս
Խանութներում կարելի է հանդիպել միայն բրոյլերների միս, որոնք շատ դժվար է աճեցնել առանց աճի հորմոնների:
9. Հալած պանիր
Հալած պանիրը փչացած կոշտ պանրի և պանրագործական այլ մնացորդների վերամշակման արդյունք է: Ըստ շատ գաստրոէնտերոլոգների՝ այս մթերքը չի յուրացվում օրգանիզմի կողմից:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews-ը
Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին