Ինչպես պատրաստել «Վաք Բալիշ». համն անմահական է

Այս համեղ ուզբեկական ուտեստը, որի բաղադրատոմսն է այսօր ներկայացնում zNews-ը, կարող եք պատրաստել ինչպես ընտանեկան ընթրիքի համար, այնպես էլ որպես գարեջրի նախուտեստ։

Անհրաժեշտ բաղադրիչներն են․

  • Ալյուր — 700 գր․,
  • Կարագ — 250 գր․,
  • Կեֆիր — 500 մլ.,
  • Սոդա — 1 թ․գ․,
  • Աղ — 1 թ․գ․։

Միջուկի համար

  • Տավարի փափկամիս — 0,5 կգ․,
  • Կարտոֆիլ — 7 հատ,
  • Սոխ — 3 հատ,
  • Աղ, սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

Արգանակի համար

  • Ջուր — 300 մլ․,
  • Կարագ — 50 գր․,
  • Աղ— 1/3 թ․գ․
  • 1 ձու— վրան քսելու համար

Պատրաստման եղանակը

1. Բաժակի մեջ 700 գրամ ալյուր լցնել։ Ալյուրի վրա քերել սառը կարագը։ Աղ անել։ Կեֆիրիմեջ խառնել 1 թ․գ․ սոդան, խառնել և լցնել ալյուրով զանգվածի վրա։ Խմոր հունցել։ Ակնջի բլթակի պնդության խմոր պետք է ստացվի։ Պատրաստի խմորը դնել սննդային տոպրակի մեջ և թողնել 20 րոպե հանգստանա։

2. Մինչ խմորը հանգստանում է, զբաղվենք միջուկով։ Տավարի միսն ու կարտոֆիլը խորանարդիկներով կտրատել, սոխը մանր կտրատել։ Խառնել միսը, կարտոֆիլը, սոխը, աղ և պղպեղ անել․ միջուկը պատրաստ է։

3. Հիմա պատրաստում ենք կարկանդակները․ խմորը ձեռքերով մեկ անգամ էլ ճմռել և երկու հավասար մասի բաժանել։ Մի մասը դնել տոպրակի մեջ, որ չչորանա, մինչ աշխատում ենք առաջինով։

4. Խմորի առաջին մասը բաժանում ենք 9 հավասար մասի՝ գնդիկներ ձևավորելով։ Խմորի կտորը կլոր լոշիկի նման բացել՝ փոքր ափսեի մեծության։ Խմորի մեջտեղում դնում ենք միջուկը, խմորի ծայրերը դեպի վեր ենք բարձրացնում և շրջանաձև ամրացնում՝ մեջտեղում անցք թողնելով, որը մեզ անհրաժեշտ է արգանակը լցնելու համար։ Նույնը անում ենք մնացած խմորի հետ։

5. Կարկանդակները դնում ենք յուղաթուղթ փռած տապակի մեջ, վրան հարած ձու ենք քսում և դնում եբք 180 աստիճան տաքացված ջեռոցւ 20 րոպեով։

6. Այնուհետև հանում ենք ջեռոցից, անցքի մեջ 1-1,5 ճաշի գդալ արգանակ ենք լցնում, հետ ենք դնում ջեռոցը և թխում ենք ևս 40 րոպե։

7. Արգանակի համար 300մլ ջրին 50 գրամ կարագ ավելացնել, աղ անել և եռացնել 1-2 րոպե և հանել կրակից։ Եթե ունեք ձեռքի տակ հավի կամ տավարի բուլյոն, կարող եք դա օգտագործել։

8. Վաք-բալիշը մատուցում ենք տաք, որպես առանձին ուտեստ։ Այն կարող ենք փակ ամանի մեջ 3-4 օր պահել սառնարանում, իսկ ուտելուց առաջ տաքացնել միկրոալիքային վառարանում, կամ սառը ուտել, նույնպես շատ համեղ է։

Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին

ՆՄԱՆԱՏԻՊ ՆՅՈՒԹԵՐ

Որոնք են մերկ քնելու առավելությունները և թերությունները
Չար հորոսկոպ. պարզի՛ր, թե ինչու ես բոլորին նյարդայնացնում
Թեստ. Ճանաչու՞մ եք հայ գրողների ստեղծագործությունները
Սեքսի մասին ամենազավեշտալի առասպելները
Իմաստուն առակ այն մասին, թե որտեղ է թաքնված մեր երջանկությունը
Ոգեշնչող և մոտիվացնող 30 միտք մեծ մտածողներից

ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ

Մարդկանց 97 %-ը նույնիսկ այս գրքերի անունները չգիտի. իսկ դու՞ք
6 սեռական ցանկություններ, որոնց ձգտում են շատ տղամարդիկ, բայց երբեք չեն բարձրաձայնում
Թեստ․ Լա՞վ գիտես հայերեն ուղղագրություն, դե փորձի՛ր մեզ հետ ստուգել գիտելիքներդ
Ստուգիր գիտելիքներդ. դեռ ոչ ոք իդեալական 10 չի հավաքել այս թեստից առանց արտագրելու
ԹԵՍՏ. Միայն լուսանկարով կճանաչե՞ք հայտնի հայերին
Միայն լավ տրամաբանող մարդկանց կհաջողվի անցնլ այս թեստը
Թեստ. Հիշողություններ ԽՍՀՄ-ից, որքանով եք հիշում այդ տարիները
Դեմքով ճանաչեք էս սրիկային… Մարիամ Ադամյանը լուսանկար է հրապարակել (Photo)
ԹԵՍՏ, որը 10/10 արդյունքով կանցնեն միայն «Քայլող Վիքիպեդիաները»

ԲԱՑ ՄԻ ԹՈՂԵՔ

Որոնք են մերկ քնելու առավելությունները և թերությունները
Չար հորոսկոպ. պարզի՛ր, թե ինչու ես բոլորին նյարդայնացնում
Թեստ. Ճանաչու՞մ եք հայ գրողների ստեղծագործությունները
Սեքսի մասին ամենազավեշտալի առասպելները
Իմաստուն առակ այն մասին, թե որտեղ է թաքնված մեր երջանկությունը
Ոգեշնչող և մոտիվացնող 30 միտք մեծ մտածողներից
«Միսս Տիեզերք Արմենիա» Մոնիկա Գրիգորյանը նշանվել է (Photo)
Կանացի սեքսուալության տեսակները
Տեսահոլովակի պրեմիերա. Քրիստինե Պեպելյան և Արմենչիկ-«Ժամանակին»