Ինչպես պատրաստել «Վաք Բալիշ». համն անմահական է

Այս համեղ ուզբեկական ուտեստը, որի բաղադրատոմսն է այսօր ներկայացնում zNews-ը, կարող եք պատրաստել ինչպես ընտանեկան ընթրիքի համար, այնպես էլ որպես գարեջրի նախուտեստ։

Անհրաժեշտ բաղադրիչներն են․

  • Ալյուր — 700 գր․,
  • Կարագ — 250 գր․,
  • Կեֆիր — 500 մլ.,
  • Սոդա — 1 թ․գ․,
  • Աղ — 1 թ․գ․։

Միջուկի համար

  • Տավարի փափկամիս — 0,5 կգ․,
  • Կարտոֆիլ — 7 հատ,
  • Սոխ — 3 հատ,
  • Աղ, սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

Արգանակի համար

  • Ջուր — 300 մլ․,
  • Կարագ — 50 գր․,
  • Աղ— 1/3 թ․գ․
  • 1 ձու— վրան քսելու համար

Պատրաստման եղանակը

1. Բաժակի մեջ 700 գրամ ալյուր լցնել։ Ալյուրի վրա քերել սառը կարագը։ Աղ անել։ Կեֆիրիմեջ խառնել 1 թ․գ․ սոդան, խառնել և լցնել ալյուրով զանգվածի վրա։ Խմոր հունցել։ Ակնջի բլթակի պնդության խմոր պետք է ստացվի։ Պատրաստի խմորը դնել սննդային տոպրակի մեջ և թողնել 20 րոպե հանգստանա։

2. Մինչ խմորը հանգստանում է, զբաղվենք միջուկով։ Տավարի միսն ու կարտոֆիլը խորանարդիկներով կտրատել, սոխը մանր կտրատել։ Խառնել միսը, կարտոֆիլը, սոխը, աղ և պղպեղ անել․ միջուկը պատրաստ է։

3. Հիմա պատրաստում ենք կարկանդակները․ խմորը ձեռքերով մեկ անգամ էլ ճմռել և երկու հավասար մասի բաժանել։ Մի մասը դնել տոպրակի մեջ, որ չչորանա, մինչ աշխատում ենք առաջինով։

4. Խմորի առաջին մասը բաժանում ենք 9 հավասար մասի՝ գնդիկներ ձևավորելով։ Խմորի կտորը կլոր լոշիկի նման բացել՝ փոքր ափսեի մեծության։ Խմորի մեջտեղում դնում ենք միջուկը, խմորի ծայրերը դեպի վեր ենք բարձրացնում և շրջանաձև ամրացնում՝ մեջտեղում անցք թողնելով, որը մեզ անհրաժեշտ է արգանակը լցնելու համար։ Նույնը անում ենք մնացած խմորի հետ։

5. Կարկանդակները դնում ենք յուղաթուղթ փռած տապակի մեջ, վրան հարած ձու ենք քսում և դնում եբք 180 աստիճան տաքացված ջեռոցւ 20 րոպեով։

6. Այնուհետև հանում ենք ջեռոցից, անցքի մեջ 1-1,5 ճաշի գդալ արգանակ ենք լցնում, հետ ենք դնում ջեռոցը և թխում ենք ևս 40 րոպե։

7. Արգանակի համար 300մլ ջրին 50 գրամ կարագ ավելացնել, աղ անել և եռացնել 1-2 րոպե և հանել կրակից։ Եթե ունեք ձեռքի տակ հավի կամ տավարի բուլյոն, կարող եք դա օգտագործել։

8. Վաք-բալիշը մատուցում ենք տաք, որպես առանձին ուտեստ։ Այն կարող ենք փակ ամանի մեջ 3-4 օր պահել սառնարանում, իսկ ուտելուց առաջ տաքացնել միկրոալիքային վառարանում, կամ սառը ուտել, նույնպես շատ համեղ է։

Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին

ՆՄԱՆԱՏԻՊ ՆՅՈՒԹԵՐ

Ջրային դիետա. մինուս 6 կգ՝ 8 օրում
Խնձորի քացախը օգնում է ազատվել էկզեմայից, պիգմենտային բծերից, պեպեններից, ուգրիներից և կնճիռներից․ ահա, թե ինչպես կիրառել այն
Բնական միջոց, որը կարող է սպանել կրծքի քաղցկեղի բջիջների 97 տոկոսը
ԹԵՍՏ․ Կարnղ եք հպարտանալ Ձեր գիտելիքներով, եթե ճիշտ պատասխանեք մեր թեստի բոլոր հարցերին
Ի՞նչ հիվանդություններ են բնորոշ յուրաքանչյուր ամսում ծնված մարդկանց
Թեստ․ Վստահ ե՞ք, որ ճիշտ կպատասխանեք այս հարցերին

ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ

Պարզվել է՝ մարմնավաճառները պատվիրատուի դուստրերն են (Photo)
Թեստ․ Հիշո՞ւմ եք «Հարսնացուն Հյուսիսից» ֆիլմի հայտնի ու սիրված մեջբերումները
Թեստ. Կճանաչե՞ք հայտնի հայերին՝ նայելով միայն նրանց աչքերին
ԹԵՍՏ. Կգտնե՞ք արդյոք այս բառերի հայերեն տարբերակը
Այս լուսանկարում կոպիտ սխալ կա, բայց ոչ ոք չի կարողանում այն նկատել
Արգանդի վզիկի քաղցկեղի 5 ախտանշաններ, որոնք կանայք չպետք է արհամարհեն
Քաղցկեղ առաջացնող 8 մթերք. Ուռուցքաբանները կոչ են անում դրանք չօգտագործել
ԹԵՍՏ. Կկարողանա՞ք գտնել այս բառերի հոմանիշը
Ինչպես հասկանալ, որ տղամարդը մտածում է Ձեր մասին. 5 ապացուցված ժողովրդական նշան

ԲԱՑ ՄԻ ԹՈՂԵՔ

Ջրային դիետա. մինուս 6 կգ՝ 8 օրում
Խնձորի քացախը օգնում է ազատվել էկզեմայից, պիգմենտային բծերից, պեպեններից, ուգրիներից և կնճիռներից․ ահա, թե ինչպես կիրառել այն
Տրամաբանական հանելուկ․ Կարո՞ղ եք հասկանալ՝ ինչի մասին է խոսքը․․․
Բնական միջոց, որը կարող է սպանել կրծքի քաղցկեղի բջիջների 97 տոկոսը
ԹԵՍՏ․ Կարnղ եք հպարտանալ Ձեր գիտելիքներով, եթե ճիշտ պատասխանեք մեր թեստի բոլոր հարցերին
Ի՞նչ հիվանդություններ են բնորոշ յուրաքանչյուր ամսում ծնված մարդկանց
Բնական թուլացնող միջոց, որը կարող է հեշտությամբ դատարկել աղիները և օրգանիզմից դուրս բերել ավելորդ հեղուկը
Թեստ․ Վստահ ե՞ք, որ ճիշտ կպատասխանեք այս հարցերին
Այս հրաշք միջոցի 4 ճաշի գդալը կօգնի վերացնել զարկերակների խցանումը և բարձր ճնշումը