Պատրաստում ենք խոխոբ։ Խոխոբը հայկական խոհանոցի հրաշք կերակուրներից մեկն է։
Բաղադրիչներ
- Հավ- 1 հատ
- Նուռ- 3 հատ
- Կարմիր գլուխ սոխ- 6 հատ
- Սխտոր- 2-3 պճեղ
- Սպիտակ գինի
- Աղ, սև և կարմիր պղպեղ
- Չորացրած ռեհան, ցիտրոն, համեմի սերմ
- Կանաչ սոխ
- Ընկույզ
Պատրաստման եղանակը
Սոխը լուսնաձև կտրատել, սոեռած անել, ավելանել սխտորը, տապակել, այնուհետև ավելացնել համի կտրատած միսն ու տապակել՝ մինչև հավը կարմրի։
Այնուհետև ավելացրեք համեմունքները, սպիտակ գինին և նուռը։ Կափարիչով ծածկեք և թողեք տապակվի։
Մատուցելիս վրան կանաչ կտրատած սոխ ավելացրեք, նուռ և ընկույզ։
Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews-ը
Կիսվե՛ք Ձեր ընկերների հետ