Պարզվում է, որ միշտ չէ, որ պետք է շատ տանջվել խաչապուրի պատրաստելու համար։
Հայտնի խոհարար Կոնստանտին Իվլևը խոսել է այս ուտեստի ամենապարզ բաղադրատոմսի մասին։
Խոհարարության վարպետի խոսքով՝ տապակի մեջ եփած խաչապուրին համային հատկություններով չի զիջում դասականին:
Այս խորտիկի ջլվող պանիրն ու հիանալի բույրը ձեզ անմիջապես կգերեն։
Շատ քիչ ժամանակ անկացնելով խոհանոցում կարող եք ստանալ համեղ ուտեստ, որի մեկ կտորը կծառայի որպես հիանալի խորտիկ։
Ինչպես պատրաստել արագ խաչապուրի տապակի մեջ՝ հիմնական ցուցումներ
Հաջողված ճաշատեսակ ստանալու համար հարկավոր է կարգավորել ավելացված աղի քանակը։ Սա պետք է արվի շատ ուշադիր:
Ի վերջո, այս ուտեստը պարունակում է սուլուգունի տեսակի պանիր: Այս պանիրն ինքնին բավականին աղի է։
Այդ իսկ պատճառով համեմունքները պետք է զգույշ ավելացնել։
Մեկ այլ կարևոր կետ՝ սկսել ճաշատեսակը պատրաստել տապակի մեջ:
Պետք է այպես անել, որ խաչապուրիի վերևում անցքեր առաջանան, սակայն նաև չայրվի ներքևի հատավածը:
Քանի որ այրվելու դեպքում դուք կարող եք մոռանալ անուշաբույր խորտիկի մասին:
Բաղադրիչներ
- Սուլուգունի պանիր 300 գ
- Ձու 2 հատ
- Ցորենի ալյուր 300 գ
- Կեֆիր 400 մլ
- Փխրեցուցիչ 3 գ
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի
- Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակ
Խորը ամանի մեջ խառնել ցորենի ալյուրը և փխրեցուցիչը։ Ավելացնել կեֆիր և ձու: Ավելացնել աղացած սև պղպեղ և աղ։ Ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել
Սուլուգունին քերել։ Ավելացնել այն մնացած բաղադրիչներին։ Կրկին ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնում ենք:
Տապակը տաքացնել արևածաղկի ձեթով։ Լցնել պանրի զանգվածի ընդհանուր քանակի կեսը՝ զգուշորեն բաժանելով այն։ Ծածկել կափարիչով:
Հենց որ ներքևի հատվածը ոսկեգույն է դառնում, խաչապուրին շրջել մյուս կողմի վրա։ Շարունակել տապակել այնքան մինչև ոսկեգույն դառնա: Այնուհետև դնել այն տախտակի վրա և թողնել, որ սառչի:
Նույն քայլերը պետք է արվեն խմորի երկրորդ կեսի հետ։ Եվ արդյունքում դուք պետք է ստանաք երկու համեղ խաչապուրի, որի բույրը կստիպի հարազատներին վազել ձեզ մոտ:
Ուստի այս ուտեստը լավագույնս պատրաստվում է առավոտյան։ Ի վերջո, նրա բույրը կստիպի ձեր ընտանիքին բավականին արագ վեր կենալ անկողնուց։ Այս մեթոդը միշտ աշխատում է:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews-ը
Կիսվե՛ք Ձեր ընկերների հետ