Բոլորն էլ գիտեն, որ կեֆիրը շատ օգտակար է մարսողության և առհասարակ ամբողջ օրգանիզմի համար։
Այն պարունակում է աղիների համար օգտակար լակտոբակտեիաներ, միկրո- և մակրոտարրեր, սակայն միևնույն ժամանակ ունի ցածր կալորիականություն։
Բացի այդ, կեֆիրը ճարպերն այրող հիանալի միջոց է։
Կոճապղպեղով ճարպերն այրող կոկտեյլ
Բաղադրությունը՝
- 250 մլ ցածր կալորիականությամբ թարմ կեֆիր,
- 5 գրամ թարմ կոճապղպեղ (ոչ լիքը թեյի գդալ),
- 10 գրամ դարչին (մի լիքը գդալ),
- Դանակի ծայրով կարմիր կծու պղպեղ։
Կոճապղպեղը շատ մանր կտրատել կամ մանրացնել մանր քերիչի միջոցով, լցնել մի բաժակ թարմ կեֆիրի մեջ և լավ խառնել, այնուհետև ավեկացնել դարչինն ու պղպեղը։
Այս ըմպելիքը կարելի է խմել 15 օր՝ օրական 3 անգամ, որից հետո խորհուրդ է տրվում անել կարճատև դադար (առավելագույնը մեկ շաբաթ) և կրկնել կուրսը։
Կանաչեղենով ճարպերն այրող կոկտոյլ
Բաղադրությունը՝
- 250 մլ կեֆիր,
- Կտրատած մաղադանոս և ցանկացած այլ կանաչի (2 ճաշի գդալ մեկ բաժակի համար),
- Մոտ ½ թեյի գդալ դարչին։
1 օրվա կեֆիրին ավելացնել կանաչին ու դարչինը, լավ խառնել և դանդաղ խմել՝ լավ ծամելով կանաչին։
Սովորաբար այս ըմպելիքն օգտագործում են 10 օր։
Խնձորով ճարպերն այրող կոկտոյլ
Բաղադրությունը՝
- Կեֆիր,
- Խնձորի խյուս։
Ցանկալի է վերցնել կանաչ խնձորի խյուս, քանի որ այն չի պարունակում մեծ քանակությամբ շաքար։
Հարկավոր է խյուսը խառնել կեֆիրին և խմել օրական 3 անգամ։
Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews-ը
Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին