Լավ մարսողությունն օրգանիզմի ամենակարևոր գործընթացներից մեկն է:
Ձեր մարսողական համակարգն ուտելիքը վերածում է սննդարար տարրերի, որոնք այնուհետև անցնում են աղիքային պատերի միջով՝ դեպի արյան հոսք:
Այսպիսով, վիտամինները, հանքանյութերը, ճարպերն ու պրոտեինները տեղաշարժվում են ամբողջ օրգանիզմով մեկ՝ ապահովելով բոլոր օրգանների ճիշտ աշխատանքը:
Եթե մարսողական համակարգն այնքան էլ լավ չի գործում, սնունդը չի մարսվում, և հետևաբար՝ սննդարար տարրերը չեն յուրացվում օրգանիզմում:
Իհարկե, ճիշտ է այն փաստը, որ մեր մարսողությունը կախված է այն սնունդից, որն ուտում ենք, սակայն կա մի պարզ կանոն, որին պետք է հետևել յուրաքանչյուր հաց ուտելուց առաջ, եթե ցանկանում եք լավացնել մարսողությունն ու նվազեցնել փքվածության ռիսկը:
Եվ այդ հնարքը ջուր խմելն է:
Մի շարք մասնագետներ պնդում են, որ յուրաքանչյուր ուտելուց առաջ ջուր խմելը կարող է լավացնել մարսողությունը մի քանի անգամ:
Նախ՝ ուտելուց կես ժամ առաջ 1-2 բաժակ ջուր խմելը խթանում է ստամոքսում մոկուսի արտազատմանը:
Ստամոքսի պատերը մոկուսից են կազմված, որոնք էլ 90%-ով են կազմված ջրից:
Հավելյալ, ձեր ստամոքսը պարունակում է թթուներ և պրոտեինները յուրացնող էնզիմներ, որոնք պաշտպանում են ստամոքսի պատերը:
Երկրորդ՝ ջրի օգտագործումն օգնում է լավացնել մարսողությունը բոլոր մակարդակներում, սկսած բերանից՝ ավարտած աղիներով:
Եթե օրգանիզմում բավականաչափ ջուր չկա, օրգանիզմն ի վիճակի չի լինի մարսել ուտելիքը:
Ուշադրություն․ Չնայած ջուրն ուտելուց առաջ շատ օգտակար է, այնուամենայնիվ զգուշացեք ուտելու ընթացքում ջուր խմելուց: Քանի որ ուտելու ընթացքում ջրի օգտագործումը կարող է խանգարել ստամոքսի թթվայնությանը:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews-ը
Կիսվե՛ք Ձեր ընկերների հետ