Լոլիկն այն բանջարեղեններից է, որն առավել օգտակար է մզված վիճակում։
Դրա թարմ հյութը հարուստ է ակտիվ տարրերով, ուստի առողջությունը պահպանելու համար հարկավոր է ամեն օր մի բաժակ լոլիկի հյութ ըմպել:
Ինչպես նշում է Healthy Food Team-ը, լոլիկի հյութը հարուստ է A, B6 և C վիտամիններով, որոնք բարելավում են տեսողությունը, ոսկորների ու ատամների վիճակը:
Բացի այդ, այն նվազեցնում է խոլեստերինի քանակը, օրգանիզմը մաքրում տոքսիններից, կանխում սիրտ-անոթային համակարգի հիվանդությունների առաջացումը, բարելավում մարսողությունն ու կարգավորում աղիների աշխատանքը:
Սակայն լոլիկի հյութի ամենակարևոր հատկություններից մեկն այն է, որ այն զգալի նվազեցնում է օրգանիզմում քաղցկեղի առաջացմանը նպաստող ազատ ռադիկալների քանակը:
Բացի այդ, աղբյուրը նշում է, որ ճզմած լոլիկը կարելի է որպես դեմքի դիմակ օգտագործել, որը վերացնում է կորյակները, անհարթություններն ու նեղացնում լայնացած ծակոտիները:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews-ը
Կիսվե՛ք Ձեր ընկերների հետ