16 հազվագյուտ էկզոտիկ միրգ, որոնք դուք հնարավոր է առաջին անգամ եք տեսնում

Like on FB:

Այսօ zNews-ը ձեզ ճանապարհորդության է հրավիրում դեպի հեռավոր երկրներ, որտեղ շատ զարմանալի պտուղներ են աճում։

1. Ագուահե

Արմավենու պտուղ է, որը պատված է կարմրավուն կեղևով: Վերջինս հարկավոր է մաքրել, որպեսզի հասնեք ուտելի, դեղնավուն միջուկին: Օգտագործվում է այրվածքների բուժման ժամանակ: Այն աճում է հիմնականում ամազոնյան արևադարձային անտառներում։

2. Կեպել

Այս միրգը կարելի է փորձել միայն Ինդոնեզիայում և Ջավայում։ Համով նման է մանգոյին և մանուշակի հոտ ունի։ Հին ժամանակներից այն որպես հակաբեղմնավորիչ է օգտագործվում։

3. Աստղանման խնձոր

Այս խնձորը փորձելու համար պետք է Կենտրոնական Ամերիկա ուղևորվել։ Պտղի կեղևն ուտելի չէ. այն կիսում են և հանում միջուկը։ Այն շատ քաղցր է և սալոր է հիշեցնում։

4. Լիմոնային ֆերոնիա

Ֆերոնիան աճում է Հնդկաստանում և Շրի–Լանկայում և առանձնապես հազվագյուտ չի համարվում։ Ներսից այն բորբոսնած կոկոսի է նման և չամիչի ու կապույտ պանիրի հոտ ունի։ Ընդ որում, որքան տհաճ է հոտը, այնքան ավելի հասած է համարվում պտուղը։

5. Ջամբոզա

Նույն ինքը՝ վարդագույն խնձոր, պոմերանյան սալոր և պոմարոզա։ Այն կարելի է փորձել Հարավ–Արևելյան Ասիայում և Հնդկաստանում։ Այն բարակ կեղև ունի և ձմերուկի համ։

6. Նիպա

Նիպայի արմավներն աճում են Հնդկաստանից դեպի խաղաղ օվկիանոս ընկած գետերում։ Դրանց տերևներից բնիկները տանիքներ են պատրաստում, իսկ պտուղներից՝ ալկոհոլային խխմիչքներ։

7. Տումբո

Տումբո կամ բանանային մարակույա. Տեսքով և գույնով բանանի է նման, կեղևը ցիտրուսային է, իսկ ներսում մարակուայի պտղամիս է։

8. Պակաու

Պակաուն ուտում են Կենտրոնական և Հարավային Ամերիկայում։ Համով այն վանիլային քաղցր բամբակի է նման։

9. Լուկումա

Լուկուման աճում է Պերուում և Էկվադորում։ Պտղամիսը չոր է, հում այն գրեթե չեն ուտում։ Այն փափկացնում և ավելացնում են պաղպաղակի, հյութերի և կաթնային կոկտեյլների մեջ։

10. Աֆրիկյան տանձ

Սրանք նման են բադրիջանի։ Սակայն ներսում պտուղը կանաչ է և նման է սերուցքային կարագի (48% յուղայնություն ունեն)։ Այս տանձերը եփում են, տապակում և նաև հում ուտում։

11. Նունգու

Աճում է արմավի վրա և թաքնվում ընկույզի մեջ։ Դոնդողանման պտուղները չեն տարբերվում լիչիից. այն թույլ համ ունի և աննշան բույր։

12. Նարանհիլյա

Այս պտուղն աճում է միայն հարավային Ամերիկայում։ Արտաքինից այն ցիտրուսայինների կեղևից ունի և նարինջ է հիշեցնում, բայց իրականում այն լոլիկի բարեկամն է։

13. Ակի

Ակին աճում է Ջամայկայում և ֆուգու ձկան պես մի բան է համարվում, միայն թե բուսական աշխարհում։ Պտուղները շատ տոքսիններ են պարունակում և արգելված են շատ երկրներում։ Ակիի սերմերը մահացու վտանգավոր են։

14. Սև խնձոր

Սև խնձորը չինացի սելեկցիոներների ձեռքի գործն է։ Այն աճեցնում են միայն Տիբեթի լեռներում։

15. Դելիկատեսային մոնստերա

Սա շատ տարածված տնային ծաղիկ է, որի պտուղները նաև ուտում են։ Այն աճում է Մեքսիկայում և համով շատ նման է անանասին։ Խակ մոնստերան վտանգավոր է, քանի որ կարող է այրել բերանի խոռոչը։

16. Կապուլին

Չափսերով այն մի քիչ մեծ է հաղարջից, իսկ համով հիշեցնում է բալի և նուշի խառնուրդ։ Պտուղմերից ջեմ են պատրաստում, մուրաբա և հյութեր։

Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին

Popular

Պատասխանեք մի քանի հարցի, ու ես առանց սխալվելու կգուշակեմ ձեր տարիքը
Իմաստուն առակ. «Ի՞նչ արժես դու»
Արևելյան իմաստունների կյանքի դասերը կամ՝ խրատանի
«Չի կարելի ամբողջ կյանքը երեխային նվիրել». Ֆրանսիացի մայրիկների 10 կանոն, որոնք կարող են զարմանալիորեն օգտակար լինել
Ինչի մասին չի կարելի պատմել ընկերներին. 2 խորհուրդ Օշոյից
Խնձորի քացախը օգնում է ազատվել էկզեմայից, պիգմենտային բծերից, պեպեններից, ուգրիներից և կնճիռներից․ ահա, թե ինչպես կիրառել այն
Առաջադրանք ամենաուշադիրների համար. կկարողանա՞ք այստեղ գտնել բոլոր սխալները
Ինչպես ճիշտ սիրահարվել
«Մի փաթաթեք ձեր անցյալը շրջապատի վզին, եթե նրանք ձեզ դա չեն խնդրում». Շփման 8 ոսկե կանոն

Latest

Առանց դեղորայքի զարկերակային ճնշումն իջեցնելու ամենաարդյունավետ միջոցները
Որքան է ձմերուկի օրական չափաբաժինը երեխաների և չափահասների համար
Թաղման ժամանակ «հանգուցյալը» կենդանացել է (տեսանյութ)
Ինչպես որոշել, թե որ վիտամիններն են ձեզ պակասում
Քաղցկեղի 10 նախանշան, որոնք հարկավոր չէ անտեսել
Ինչպես ուտել հաց և չգիրանալ․ պարզ միջոց
Շուշաննա Թովմասյանի 8 ամսական որդու նոր լուսանկարները
Պաբլո Պիկասոն ապրել է 91 տարի և ահա թե ինչպիսի եզրակացության է հանգել կյանքի և մարդկանց մասին
«Ահա թե ինչեր ենք մենք ուտում ամեն օր»