Ինչպես պատրաստել «Վաք Բալիշ». համն անմահական է

Այս համեղ ուզբեկական ուտեստը, որի բաղադրատոմսն է այսօր ներկայացնում zNews-ը, կարող եք պատրաստել ինչպես ընտանեկան ընթրիքի համար, այնպես էլ որպես գարեջրի նախուտեստ։

Անհրաժեշտ բաղադրիչներն են․

  • Ալյուր — 700 գր․,
  • Կարագ — 250 գր․,
  • Կեֆիր — 500 մլ.,
  • Սոդա — 1 թ․գ․,
  • Աղ — 1 թ․գ․։

Միջուկի համար

  • Տավարի փափկամիս — 0,5 կգ․,
  • Կարտոֆիլ — 7 հատ,
  • Սոխ — 3 հատ,
  • Աղ, սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

Արգանակի համար

  • Ջուր — 300 մլ․,
  • Կարագ — 50 գր․,
  • Աղ— 1/3 թ․գ․
  • 1 ձու— վրան քսելու համար

Պատրաստման եղանակը

1. Բաժակի մեջ 700 գրամ ալյուր լցնել։ Ալյուրի վրա քերել սառը կարագը։ Աղ անել։ Կեֆիրիմեջ խառնել 1 թ․գ․ սոդան, խառնել և լցնել ալյուրով զանգվածի վրա։ Խմոր հունցել։ Ակնջի բլթակի պնդության խմոր պետք է ստացվի։ Պատրաստի խմորը դնել սննդային տոպրակի մեջ և թողնել 20 րոպե հանգստանա։

2. Մինչ խմորը հանգստանում է, զբաղվենք միջուկով։ Տավարի միսն ու կարտոֆիլը խորանարդիկներով կտրատել, սոխը մանր կտրատել։ Խառնել միսը, կարտոֆիլը, սոխը, աղ և պղպեղ անել․ միջուկը պատրաստ է։

3. Հիմա պատրաստում ենք կարկանդակները․ խմորը ձեռքերով մեկ անգամ էլ ճմռել և երկու հավասար մասի բաժանել։ Մի մասը դնել տոպրակի մեջ, որ չչորանա, մինչ աշխատում ենք առաջինով։

4. Խմորի առաջին մասը բաժանում ենք 9 հավասար մասի՝ գնդիկներ ձևավորելով։ Խմորի կտորը կլոր լոշիկի նման բացել՝ փոքր ափսեի մեծության։ Խմորի մեջտեղում դնում ենք միջուկը, խմորի ծայրերը դեպի վեր ենք բարձրացնում և շրջանաձև ամրացնում՝ մեջտեղում անցք թողնելով, որը մեզ անհրաժեշտ է արգանակը լցնելու համար։ Նույնը անում ենք մնացած խմորի հետ։

5. Կարկանդակները դնում ենք յուղաթուղթ փռած տապակի մեջ, վրան հարած ձու ենք քսում և դնում եբք 180 աստիճան տաքացված ջեռոցւ 20 րոպեով։

6. Այնուհետև հանում ենք ջեռոցից, անցքի մեջ 1-1,5 ճաշի գդալ արգանակ ենք լցնում, հետ ենք դնում ջեռոցը և թխում ենք ևս 40 րոպե։

7. Արգանակի համար 300մլ ջրին 50 գրամ կարագ ավելացնել, աղ անել և եռացնել 1-2 րոպե և հանել կրակից։ Եթե ունեք ձեռքի տակ հավի կամ տավարի բուլյոն, կարող եք դա օգտագործել։

8. Վաք-բալիշը մատուցում ենք տաք, որպես առանձին ուտեստ։ Այն կարող ենք փակ ամանի մեջ 3-4 օր պահել սառնարանում, իսկ ուտելուց առաջ տաքացնել միկրոալիքային վառարանում, կամ սառը ուտել, նույնպես շատ համեղ է։

Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին

ՆՄԱՆԱՏԻՊ ՆՅՈՒԹԵՐ

Գերմանիայում 299.000 եվրոյով վաճառվող այս «Գազ 21 Վոլգան» կխենթացնի յուրաքանչյուր ավտոսիրողի. միայն դրա սրահը տեսեք (Photo)
Անտանելի հնգյակ. կենդանակերպի նշաններ, որոնց հետ շփվելն ամենաբարդն է
Գլուխկոտրուկ՝ հանճարների համար
Մեկ րոպեի կանոնը, որը կօգնի հաղթահարել ծուլությունը և կփոխի ձեր կյանքը
15 բան, որ կանայք ամենից շատն են գնահատում տղամարդու մեջ
Տրամաբանական գլուխկոտրուկ. ո՞վ է գողացել ձմերուկը, կարո՞ղ եք գտնել գողին

ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ

3 պատճառ, թե ինչու են կանայք դավաճանում, եթե անգամ սիրում են
Ամենասարսափելի սխալները, որոնք վտանգավոր են կանանց ինտիմ առողջության համար
Ի՞նչ ուտել սեռական կյանքը լավացնելու համար. 7 մթերք, որոնք կիրք են արթնացնում
Ուղղագրական թեստ․ «Մ, թե՞ Ն»
Թեստ. Հիշու՞մ եք 90-ականների երգիչ-երգչուհիներին
Կադրեր Գևորգ Մկրտչյանի և Քրիստինե Հովհաննիսյանի հարսանիքից (Video)
9 բան, որոնց պատճառով տղամարդը դադարում է հարգել կնոջը
Թեստ․ Կկարողանա՞ք ճիշտ նշել օտարածին բառերի հայերեն տարբերակը
Արթուր Վանեցյանի որդու հարսանիքի հայտնի հյուրերը (Video)

ԲԱՑ ՄԻ ԹՈՂԵՔ

Արթուր Վանեցյանի որդու հարսանիքի հայտնի հյուրերը (Video)
Այս նկարում տարօրինակ բան կա. 5 հոգուց միայն 1-ն է կարողանում գտնել այն
Գերմանիայում 299.000 եվրոյով վաճառվող այս «Գազ 21 Վոլգան» կխենթացնի յուրաքանչյուր ավտոսիրողի. միայն դրա սրահը տեսեք (Photo)
Որոնք են օրգանիզմում մագնեզիումի դեֆիցիտի մասին վկայող հիմնական ախտանշանները
Անտանելի հնգյակ. կենդանակերպի նշաններ, որոնց հետ շփվելն ամենաբարդն է
Թեստ․ Հասկանում ե՞ք գյումրվա բարբառը, եկեք ստուգենք
Գլուխկոտրուկ՝ հանճարների համար
Ինչ ինտիմ խնդիրներ են ի հայտ գալիս կանանց մոտ և ինչպես պայքարել դրանց դեմ
Մեկ րոպեի կանոնը, որը կօգնի հաղթահարել ծուլությունը և կփոխի ձեր կյանքը