Երկրորդ անգամ տաքացնելու դեպքում որոշ մթերքներ կարող են վտանգավոր դառնալ առողջության համար։
Սննդաբան և թերապևտ Օլգա Լուշնիկովան թվարկել է այն մթերքները, որոնք չարժե երկրորդ անգամ տաքացնել։
Դրանք են` ցանկացած մսեղենը, նույնիսկ հավի միսը, ինչպես նաև ձուն, սունկը, սխտորը, սպանախը, ճակնդեղն ու բրինձը։
Բժիշկի խոսքով` այդ մթերքները նիտրատներ են պարունակում, որոնք թունավոր նիտրոզամինների են վերածվում։
Սննդաբանը պարզաբանել է, որ թվարկված մթերքները մեկ անգամ տաքացնելու դեպքում վտանգ չեն ներկայացնում, սակայն մշտապես օգտագործելու համար նա խորհուրդ է տվել ուտել թարմ և սառեցված սնունդ։
Մնացած մթերքները Լուշնիկովան առաջարկել է օգտագործել այն ուտեստների մեջ, որոնցում դրանք տեղին կլինեն այդ տեսքով, օրինակ, երեկվա միսը կարող է սենդվիչի կամ աղցանի բաղադրիչ դառնալ։
Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews-ը
Կիսվե՛ք Ձեր ընկերների հետ