Մի շարք գիտական հետազոտություններում հաստատվել է, որ քաղցկեղի զարգացման համար կան մի քանի ռիսկի գործոններ:
Այս գործոններից մեկը կապված է կենդանական ճարպերի ընդունման ավելացման հետ:
Նույնիսկ եթե մարդը խուսափում է տապակած սննդի օգտագործումից, բայց պարբերաբար օգտագործում է յուղոտ միս եւ ապխտած միս, ոռոցքի զարգացման ռիսկը մեծանում է։
Այս մասին RG.RU-ին ասել է վիրաբույժ բժշկական գիտությունների թեկնածու Մարկ Հաջիյանը։
Բժիշկը կոչ չի անում կտրականապես հրաժարվել մսից, սակայն խորհուրդ է տալիս այն օգտագործել չափավոր քանակությամբ, որը պահանջում է օրգանիզմը եւ ավելացնել բանջարեղենի եւ մրգերի օգտագործումը:
Քաղցկեղի զարգացմանը նպաստող մյուս հիմնական գործոնը նստակյաց ապրելակերպն է։
Եթե մարդը վարում է նստակյաց ապրելակերպ կամ զբաղվում է աշխատանքով, որը կապված է ցածր ֆիզիկական գործունեության հետ, դա նաև զգալի ազդեցություն է ունենում միզասեռական օրգանների ուռուցքների առաջացման վրա:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews-ը
Կիսվե՛ք Ձեր ընկերների հետ