Սննդաբան, կենսաբանական գիտությունների թեկնածու Ալեքսանդր Միրոշնիկովը «Մոսկվա 24» հեռուստաալիքին տված հարցազրույցում խոսել է իմունիտետի համար ամենաօգտակար հինգ մթերքների մասին:
Առաջին հերթին մասնագետը ուշադրություն է հրավիրել վիտամին C պարունակող մթերքների վրա:
Այն մասնակցում է ինտերֆերոնի և իմունային բջիջների մշակմանը:
Սև հաղարջը կլինի ամառային լավագույն մթերքը, քանի որ այս հատապտղի 100 գրամը պարունակում է վիտամինի օրական չափաբաժնի 22 տոկոսը:
Իմունային համակարգը ուժեղացնելու համար անհրաժեշտ է նաև վիտամին A, որով հարուստ է ռեհանը:
Այս վիտամինը մասնակցում է նաև իմունային բջիջների ստեղծմանը:
Միրոշնիկովը խորհուրդ է տվել օրական օգտագործել երեք-չորս ճյուղ ռեհան:
Սննդաբանը ռեհանի հետ խորհուրդ է տվել ուտել հազար, որը պարունակում է վիտամին B, ինչն օգնում է պայքարել սթրեսի դեմ:
Բացի այդ, բժիշկը խոսել է սամիթի նշանակության մասին:
Այն պարունակող ֆիտոնցիդներն ունեն հակամանրէային հատկություններ:
Մի մոռացեք ծովախեցգետնի մասին, որը հարուստ է սպիտակուցներով, որոնք մասնակցում են իմունային մարմինների ստեղծմանը:
Բժիշկն առաջարկել է դրանք եռացնել չոր սամիթով`օգտակար հատկությունները բարձրացնելու համար:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews-ը
Կիսվե՛ք Ձեր ընկերների հետ