Մեծ քանակությամբ երկաթ և վիտամին С պարունակող կոտեմը մոլորակի ամենառողջարար բանջարեղեններից է:
Այն ապահովում է ավելի շատ երկաթ, քան սպանախը և ավելի շատ վիտամին С, քան կիտրոնն ու նարինջը:
zNews-ը ներկայացնում է առողջության համար այս բույսի շատ օգուտներից մի քանիսը՝
- Պայքարում է օրգանիզմում թթվային սթրեսի դեմ,
- Ապահովում է հզոր հակաօքսիդանտ ազդեցություն,
- Մաքրում է արյունը,
- Վերականգնում է օրգանիզմի բջիջները,
- Նպաստում է առողջ ախորժակին,
- Դուրս է բերում տոքսիններն օրգանիզմից:
Շատ դիետոլոգներ խորհուրդ են տալիս այս գերառողջ բանջարեղենն օգտագործել թարմ հյութի տեսքով, բայց ոչ մաքուր վիճակում:
Մաքուր հյութը կարող է կոկորդում և ստամոքսում բորբոքային գործընթացի հանգեցնել, ուստի հյութը միշտ պետք է ջրով բացել 1:5 հարաբերակցությամբ (հյութ և ջուր համապատասխանաբար): Կարևոր է իմանալ նաև, որ հյութը պետք չէ ամեն օր օգտագործել, բաց երկու օրը մեկ կարելի է:
Կոտեմի հյութի տեղային օգտագործումը կարող է մաշկի շատ հիվանդություններ բուժել, այդ թվում՝ մաշկի թերություններ և ծերության բծեր, մազաթափություն և այլն:
Պարզապես պետք է հյութը քսել խնդրահարույց մասին կամ կոտեմով կոմպրես անել:
Կոտեմի մանրացված տերևներով կոմպրեսը չափազանց օգտակար է արևային բծերի առաջացումը նվազեցնելու համար:
Մի շարք ուսումնասիրություններ ցույց են տվել, որ օրգանիզմ հասնող կոտեմի էքստրակտը դադարեցնում է քաղցկեղի զարգացումը և մետասթազների առաջացումը:
Այլ հետազոտություններ ցույց են տվել, որ կոտեմը նվազեցնում է սրտանոթային հիվանդությունների առաջացման ռիկսը և կանխում է կրծքագեղձի քաղցկեղը:
Կոտեմ նաև խորհուրդ է տրվում օգտագործել մոլի ծխողներին, այն վերացնում է ծխելու բացասական հետևանքները:
Կոտեմով աղցան
Լավ լվա կոտեմի տերևները, վրան աղ ցանիր և քացախ, թող 1 ժամ:
Ավելացրու մանրացված սխտոր, ձիթապտղի յուղ, կիտրոնի հյութ և պղպեղ:
Ուտելուց առաջ աղցանը թող 3 ժամ հանգստանա:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews-ը
Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին