Պարզվում է՝ ջրի և աղի ընդունումը հավասարակշռելու դեպքում կարելի է ոչ միայն շատ հիվանդություններ կանխել, այլև ազատվել արդեն գոյություն ունեցողներից:
Իսկ օրական կես թ. գ. աղը և 2 լ. ջուրը կօգնեն առողջ մնալ բավական երկար ժամանակ:
zNews-ը ներկայացնում է աղի օգտակար հատկությունները՝
1. Նվազեցնում է օրգանիզմի թթվայնությունը, հրաշալի օգնական է Ալցգեյմերի հիվանդության և երիկամների հիվանդությունների կանխարգելման գործում:
2. Աղը կանխում է ջրազրկումը և կարգավորում է բջիջները լվացող ջրի քանակը:
3. Օգնում է ասթմայի բուժման գործում: Դրա համար պետք է մի քանի բաժակ ջուր խմել, աղի հատիկներ դնել լեզվի վրա, երբ դրանք լուծվեն, նոպան կանցնի:
4. Ջրի հետ աղն օգնում է հաղթահարել քաղցկեղը՝ մեծացնելով թթվածնի հոսքը դեպի վնասված բջիջներ:
5. Աղը նաև հրաշալի հակադեպրեսանտ է, օգնում է երջանկության հորմոնի արտադրման գործում:
6. Աղն օգտակար է դիաբետիկների համար, ջրի հետ խառնված՝ այն կրճատում է աչքի անոթների վնասումը:
7. Կանխում է վարիկոզը և անոթային աստղիկների առաջացումը:
8. Ըստ որոշ մասնագետների՝ օսթեոպորոզը ջրի և աղի պակասի հետևանք է:
9. Օգնում է թեթևացնել չոր հազը այն լեզվի վրա դնելու դեպքում: Նաև հեռացնում է ավելորդ լորձը թոքերից:
10. Պատասխանատու է մկանային տոնուսի համար, այդ պատճառով էնուրեզի պատճառներից մեկը համարվում է աղի պակասն օրգանիզմում:
11. Ակտիվորեն մասնակցում է մարսողությանը և ուղեղից նյարդային ազդակնեի փոխանցմանը:
12. Օգնում է պահպանել սեռական հակումը:
13. Փրկում է կրկնակզակից: Առանց բավականաչափ աղի թքագեղձերը սկսում են շատ արդյունավետ աշխատել, իսկ անոթները, որոնք դրանց արյուն են մատակարարում, լայնանում են: Խոնավոթյունն աստիճանաբար կուտակվում է կզակի տակ:
Սակայն աղը վնասակար է ավելցուկի դեպքում: Այն խցանում է անցումները, և հեղուկը չի կարողանում հեռանալ օրգանիզմից: Որպես հետևանք՝ առաջանում են այտուցներ, աղի ավելցուկը սկսում է կուտակվել:
Աղի ավելորդ քանակն օրգանիզմում առաջացնում է երիկամների, լյարդի, սրտի տարբեր հիվանդություններ, թուլացնում է համային ընկալիչների զգայնությունը:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց zNews-ը
Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին